LIVEBAND BETA - Denna release är under utveckling och vissa funktioner och API:er är inte igång än.

Gig & Spelningar

Namn
Info / Karta
Lina Nyberg & Anders Persson ❤ Th

Lina Nyberg & Anders Persson ❤ The American Songbook

Här hyllar en av våra främsta jazzsångerskor och den makalösa jazzpianisten Anders Persson sina förebilder bland kompositörer som Jerome Kern, Cole Porter, Richard Rodgers och Duke Ellington m.fl. På bas och trummor hör vi basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Chris Montgomery.

Lina har under sin karriär gett ut ett flertal hyllade skivor fyllda med jazzstandards – några tillsammans med Anders Persson, till exempel A song book (2003) och Smile (2000). West side story (2010) med MusicMusicMusic och Temper (1997) med Jacob Karlzon är ett par ytterligare.

Om ”A song book" skrev Svenska Dagbladet när den kom: ”Lina Nybergs bästa, ja kanske den yppersta jazzsångskivan sedan Monica Z:s storhetstid. Allt är klockrent, sparsmakat, avskalat, subtilt."

Lina Nyberg är årets mottagare av Orkesterjournalens pris ”Gyllene skivan” för sin senaste skiva den Grammis- och Manifestnominerade ”Terrestrial” (Hoob records).Lina Nyberg tilldelades även Kungl. Musikaliska akademiens Jazzpris 2016 med motiveringen: Lina Nyberg har under många år och med stor konstnärlig integritet utformat en musikalisk värld som med sitt lekfulla allvar inspirerat, utmanat, förvånat och behagat. Hon har även i kraft av sitt kulturpolitiska engagemang gjort viktiga insatser för den konstnärligt syftande musikens utövare. Hennes omfattande produktion och mångfacetterade artisteri gör henne till en av den svenska jazzens mest kreativa centralgestalter och en i flera avseenden lysande förebild. Jazzpriset med en prissumma om 100 000 kr instiftades 2001 av Kungl. Musikaliska akademien. Pristagaren utses med motiveringen ”för ett konstnärskap av stor betydelse för den svenska jazzen”.
Lina Nyberg sång,
Anders Persson piano
Niklas Fernqvist bas
Chris Montgomery trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Calexico

CalexicoBesök webbplatsen

Plats: Nalen
Adress: Regeringsgatan 74

Info:
Vajra

VajraBesök webbplatsen

Plats: Pub Anchor
Adress: Sveavägen 90

Info:
Guy One

Guy One

Sångaren och instrumentalisten från norra Ghana slår nu igenom stort med sin frafra-musik.

För tre år sedan spelade Guy One på Roskildefestivalen. Inga konstigheter för en artist som spelat in det fina debutalbumet #1 och som erövrar världen med sin afrikanska frafra-musik. Men. Det är faktiskt svindlande att han spelade i Roskilde för tusentals människor.

Bara något år tidigare arbetade han nämligen fortfarande som herde hemma i Ghana. Hans ”publik” där bestod av de kor och getter han vallade. Men – någon hörde honom sjunga och han började i högre utsträckning anlitas som begravnings- och bröllopssångare – och det var vid ett av dessa tillfällen som han upptäcktes av tyske producenten Max Weissenfeldt. Denne erbjöd honom genast ett skivkontrakt och snart flög Guy One till en studio i Berlin. Där spelades albumet #1 in. På skivan spelar han sina traditionella instrument men backas upp av västerländska studioinstrument som syntar, vibrafoner och saxofoner. Resultatet är fascinerande.

Snart står denne unike artist på Faschings scen – kom och ta del av hans fascinerande musikaliska resa!Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Calexico Songs Of Boda

Calexico Songs of Boda

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Tillbaka till Nalen! Calexico är ett av de mest uppskattade och hyllade livebanden i världen under de senaste decenniet. Deras makalösa musikalitet och säregna sätt att väva ihop indierock, morriconewestern, jazz, mariachi-trumpeter, country, ökenheta och psychedelia – hela tiden med ett sanslöst tex-mexgung i botten – har golvat både publik och kritiker. När nu deras nionde album släppts åker de återigen ut på Europaturné, med ett givet Stockholmsstopp i augusti.

I den eklektiska värld Calexico bygger ryms episk indierock, jangliga gitarrer, latinska rytmer, dansant pop, psychadeliskt kaos och vackra folksånger med samma självklarhet. Det senaste albumet The Thread That Keeps Us, och alltså nummer nio i ordningen, är som ett tidsdokument av just detta. Ett familjeporträtt som fångar alla delar av det Arizonabaserade bandets alla olika stilar, oförutsägbara infall, influenser och obegränsade kreativitet.

Denna gången fann gruppens frontfigurer Joey Burns och John Convertino inspiration och motivation i norra Kalifornien, vilket hade stor inverkan på albumet. Resultatet blev mindre polerat och mer stökigt än tidigare, och The Thread That Keeps Us är utan tvekan ett av Calexicos mest ambitiösa och mäktiga verk. En platta fylld av kaos, motsägelser och osäkerhet men också hopp, trygghet och förtröstan.

Senast Calexico besökte oss på Nalen var 2008 för en slutsåld och unisont hyllad konsert. Bandet består idag av Joey Burns, John Convertino, Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz, och Scott Colberg.SUPPORT: SONGS OF BODA

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från hans uppväxt i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans hemmaskrivna låtar och musicerande startade. Det har flutit en del vatten under broarna sen dess och via musikstudier i Göteborg till gitarrist och sideman i Rambling Nicholas Heron och i Daniel Norgrens band har nu det egna skapandet och låtskrivandet fått blomma ut.

Songs of Boda har jämförts med både det The Band, War on Drugs och Eric Clapton och säkert är i alla fall är att Boda står med ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen med ett personligt och öppenhjärtligt tilltal och gitarren som ständig följeslagare. Det andra benet står nog än stadigare i den Sjuhäradsbygd som Daniel kommer ifrån och nånstans där börjar den väg som nu tagit sin början på allvar.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Det Sjuka Quizet! -

Det sjuka quizet! -

Fri entré Tor 23 Aug Öppnar kl 17 strand, bar brooklyn 18 år
Tweet

Det sjuka quizet!


Quizzers! Hör ni frågvisa röster i huvudet? Drabbas ni av plötslig repliktourettes eller glömmer bort tiden när ni okynessurfar IMDB i jakt på ny kunskap?

Mycket pekar på att ni lider av akut FQB (filmquizbrist). Det är dock något som Min Granne Argentotoro ska kunna råda bot på i höstens första filmfrågesport! Med rätt dos medicin och en kvälls Kognitiv Triviaterapi i Det sjuka quizet bör ni snart vara vid sunda vätskor igen!

Operationen startar 18.30, men ni är välkomna att inta lite dryck eller fast föda redan 17.00 då kliniken på Bar Brooklyn öppnar. Inträdet är gratis, men max 4 patienter per lag!

Som plåster på såren har vi fina priser till vinnare och i utlottningen!www.facebook.com/events/170930180439242Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
The Plastic Pals

The Plastic Pals

18.30 Ella Blixt 19.00 The Plastic Pals 20.00 - 22 Bronco (two sets)Besök webbplatsen

Plats: Lasse i Parken
Adress: Högalidsgatan 56

Info:
Carliot - It's Never Too Late Orche

Carliot - It's Never Too Late Orchestra

Carliot – it’s never too late Orchestra hyllar Per-Åke Holmlanders 40-åriga musikskapande och samlar både nya och gamla musikervänner som han mött under åren i detta ”återvinningsprojekt”.

Per-Åke Holmlander har skrivit mängder med musik för teater och dans som han sett arkiveras bort i mappar och pärmar efter föreställningens slut. Nu ska dessa verk komma upp till ytan igen. Per-Åke Holmlander är välkänd inom Musiksverige och har arbetat med storheter som Georg Riedel, Radiojazzgruppen och Fire! Orchestra såväl som sina egna produktioner.

Spännvidden i musiken denna kväll är härligt bred – tango, fri improvisation, beat, jazz och nutida klanger både härifrån och från fjärran land. En 3 CD box (på Polska skivbolaget NotTwo) med gruppens musik kommer att släppas till spelningen på Fasching.

Julie Kjaer – altsaxofon & flöjt
Signe Dahlgreen – altsaxofon & tenorsaxofon
Anna Högberg – altsaxofon & barytonsaxofon
Mikolaj Trzaska – altsaxofon & basklarinett 
Johan Norin – trumpet
Susana Santos Silva – trumpet 
Steve Swell – trombon
Per-Åke Holmlander – tuba
Elsa Bergman – bas
Christopher Cantillo – trummor
Tim Daisy – trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Melissa Horn Stockholm

Melissa Horn Stockholm

Buy those Melissa Horn Stockholm tickets before they all run out! This is your chance to experience a one-of-a-kind show, as Melissa Horn will be live on stage at Gröna Lund. Take this chance to listen to the best songs of Melissa Horn live and buy your Melissa Horn Stockholm tickets at StubHub.Besök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Hans Berg

Hans BergBesök webbplatsen

Plats: Moderna museet
Adress: 4 Exercisplan

Info:
Sommardebban | Djs Popklubb | Fri E

Sommardebban | DJs Popklubb | Fri entré -

Fri entré Fre 24 Aug Kl 23-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

Sommardebban | DJs Popklubb | Fri entré


100% indiegolv!

Popklubb startade som en reaktion på indiedöden i Stockholm, när klubb efter klubb la ner och musiken på de kvarvarande gick från indie till Spice Girls och houseremixer. En frizon för er som inte tycker att det räcker med två Håkan och en Shoreline för att kvällen ska vara fulländad.

Fanny & Robin har tidigare vänt indieplattor runtom i Stockholm med klubbar som Another Indie Disco Sound, Upplandsgatan och Friends of mine. Från Shout out Louds till Makthaverskan, från Smiths till Arctic Monkeys, Från Strokes till Maggio.


Popklubb spelar:• [ingenting] • 1990s • Adam Green • Agent Blå • Almedal • The Animal Five • Arctic Monkeys • Art Brut • The Asteroids Galaxy Tour • Atomic Swing • Autisterna • Babian • The Baboon Show • Babyshambles • Bad Cash Quartet • Band of Skulls • Battles • Beatles • Beatrice Eli • Beck • Belle & Sebastian • The Berndt • Billie The Vision and the Dancers • Black Keys • Black Lips • Bloc Party • Blondie • Blur • bob hund • Bombay Bicycle Club • Boris and the Jeltsins • Brainpool • Bright Eyes • Broder Daniel • Caesars Palace • Cake • The Clash • Coldplay • The Concretes • The Coral • Corduroy utd. • Cornershop • The Cribs • Crystal castles • The Cure • Daft punk • The Dandy Warhols • Daniel Adams-Ray • David • & The Citizens • De Stijl • Deap Vally • The Decemberists • Den svenska björnstammen • Dexys Midnight Runners • Doktor Kosmos • Dolores Haze • Dora Steins • The Drums • Eels • Eldoradio • Elenette • The Embassy • The Enemy • Familjen • Faråker • The Filthy Youth • The Flaming Lips • Florence + The Machine • Florence Valentin • Foals • Foster The People • Frantic Sunday • Franz Ferdinand • The Fratellis • Friska viljor • The Futureheads • Girls • Good Shoes • Gossip • The Grates • Guggi Data • Hell on wheels • Hello Saferide • HelloGoodbye • Henrik Berggren • Her Majesty • Hets • The Hidden Cameras • The Hives • Hockey • The Holloways • Honey Is Cool • Hot Chip • The Housemartins • Hurula • Håkan Hellström • Hästpojken • Hökartorget • Ida Maria • I'm From Barcelona • The (international) noise conspiracy • Interpol • Jack Penate • The Jam • James • Jamie T • Jens Lekman • Jesus and Mary Chain • Jet • Joel Alme • Johnossi • Jonas Lundqvist • Julian Casablancas • Jumper • Justice • Kaiser Chiefs • Kate Nash • Kent • The Killers • The Kills • King Charles • Kings of Convenience • Kings Of Leon • The Kinks • Klaxons • The Knife • The Kooks • Kristian Anttila • Kula Shaker • La Roux • Laakso • Larrikin Love • Lasse Lindh • Laurel Music • Le Sport • Le Tigre • Lemon Jelly • The Libertines • Lily Allen • Little Man Tate • Los Campesinos! • The Lost Patrol • Ludwig Bell • Lykke Li • M83 • The Maccabees • Maia Hirasawa • Makthaverskan • Mama Sonic • Mando Diao • MANKIND • Marit Bergman • Markus Krunegård • Mattias Alkberg • Maximo Park • McLusky • Melody Club • Metronomy • The Metros • Mew • MGMT • Miike Snow • Milburn • Miss Li • Modest Mouse • Molotov Jive • Moneybrother • Moon City Boys • Morning Runner • Morrissey • Mother Mother • Movits! • MT • Mumford & Sons • New Order • Niccokick • Nicole Sabouné • Nina Rochelle • Nouvelle Vague • Oasis • Ocean Colour Scene • Of Monsters And Men • OK Go • Panda Da Panda • Parken • Peter, Bjorn and John • Phantom Planet • Phoenix • The Pigeon Detectives • The Pipettes • Pixies • Placebo • The Plan • Popsicle • The postal service • Pretty Girls Make Graves • Primal Scream • Pull Tiger Tail • Pulp • Queens of the Stone Age • The Raconteurs • The Rakes • Ram di dam • Raymond & Maria • Reeperbahn • Regina Spektor • The Rolling Stones • Röyksopp • Samtidigt som • Satellite Stories • Shotgun Crackers • Shout out louds • ShitKid • Slagsmålsklubben • The Slaves • The Smiths • Solen • The Sounds • Soundtrack of our Lives • The Streets • The Strokes • The Strypes • Suburban Kids With Biblical Names • The Subways • Suede • Sugarplum Fairy • Supergrass • Säkert! • Tame Impala • Tangerin • Teddybears Sthlm • Thomas Stenström • Those dancing days • Timo Räisänen • The Ting Tings • The Tough Alliance • Two Door Cinema Club • The Vaccines • Vampire Weekend • The Wannadies • Vapenbröder • Vapnet • We are Scientists • Veronica Maggio • The Verve • The White Stripes • The Who • The View • Wolfmother • The Wombats • Vulkano • Yeah Yeah Yeahs • You say France & I Whistle • The Young Knives • Yvonne •Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Dj Philippa Clarén -

DJ Philippa Clarén -

Fri entré Fre 24 Aug 18-03
DJs 23-03 strand, bar brooklyn 20 år
Tweet

DJ Philippa Clarén


Med en passion för hemmafester & cava förgyller Philippa din sommarkväll med norska disco-drömmar och 90-talets mest dansanta R’n’B. Todd Terje, Sugababes, glitter och fuldans.‬Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Verdis Requiem

Verdis RequiemBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: 3 Dag Hammarskjölds väg

Info:
Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Tr

Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Trio

Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor, född och uppvuxen i Malmö med polska rötter. Hon har en enastående känsla för jazzens idiom med en underbar spontanitet, humor och glimten i ögat. Oavsett vilka utmaningar hon ges antar hon sig dem alltid med ödmjukhet och närvaro.


Martin Sjöstedt är en av landets unika  musiker och arrangörer som besitter som en av få sina två instrument piano och bas i högsta klass.
2013 inledde Vivian sitt samarbete med Martin och hans trio och sedan dess har de jobbat ihop regelbundet och tillsammans skapat en  annorlunda en spännande jazzupplevelse med vackra och fantasifulla arrangemang skrivna av Martin. Trion backar upp Vivians sång på ett ytterst elegant, dynamiskt och följsamt sätt och hejdlöst ger de sig ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz.

Kvartetten har mellan 2014 och 2017 spelat in två skivor, Curiosity och Ella Lives som består av en samling originalkompositioner samt en hyllning till Ella Fitzgerald som är en av Vivians största förebilder.
Vivian och Martin Sjöstedt Trio bjuder denna kvällen på musik från dessa två album och publiken kan även förvänta sig några hemliga gäster på scen.

Vivian Buczek-vokal
Martin Sjöstedt- piano
Niklas Fernqvist- bas
Johan Löfcrantz Ramsay  - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Live Music With Jon And Fred

Live Music With Jon And FredBesök webbplatsen

Plats: Hard Rock Café
Adress: Sveavägen 75

Info:
Ges

GESBesök webbplatsen

Plats: Skansen
Adress: Djurgårdsslätten 49-51

Info:
Klubb: Dåtidshopp - Djs Julia B

Klubb: Dåtidshopp - DJs Julia Boman & Fredrik Nilson

Fri entré Lör 25 Aug 18-03
DJs 22-03 strand, bar brooklyn 20 år
Tweet

Klubb: Dåtidshopp

DJs Julia Boman & Fredrik Nilson

Den 25 augusti firar vi att bra musik skrevs under 80-talet.

Earworms kommer att blandas med new wave och överpretentiösa lost tracks på Bar Brooklyn.

Vi spelar (allt utom Springsteen) till exempel: Pet Shop Boys, Tears for Fears, Spandau Ballet, Sade, Heaven 17, Whitney, Simple Minds, Kim Wilde, Falco, Gary Newman, The Human League, Talking Heads och lite lite Bauhaus for good measure.Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Peter Mattei - Schuberts Winterreis

Peter Mattei - Schuberts WinterreiseBesök webbplatsen

Plats: Kungsholmen Church
Adress: Parmmätargatan 1

Info:
Hans Berg

Hans BergBesök webbplatsen

Plats: Trädgården/Under Bron
Adress:

Info:
Sommardebban | Urban Ouff + Alf Bal

Sommardebban | URBAN OUFF + ALF BALDER PRESENTS: PEDAL 2 THE METAL -

Fri entré Lör 25 Aug Kl 23-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

Sommardebban | URBAN OUFF + ALF BALDER PRESENTS: PEDAL 2 THE METAL


Vroom vroom fuckers. <3

This is going to be a great fuckin' clubnight. 

Smokin' traxx for the bootyshakers, tasty drinks for the moneymakers!

11PM to 3AM. That means 4 HOURS of strait' burned rubber banger jams just for you. Dance music, flamin' house music, nasty stuff!

There's no stopping Urban & Alf this night. ☾

Pedal 2 The Metal - Lets get exhausted

//
Motor-Mike

ALL GRAPHICS MADE BY: FERRARI REDwww.facebook.com/events/231686170878960 www.instagram.com/ferarri_redBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Lars Winnerback Stockholm

Lars Winnerback Stockholm

Step right up folks, we’ve finally got Lars Winnerback Stockholm tickets for you to buy! Yes with Lars Winnerback currently the talk of the town, we can’t be more thrilled about the prospect! Set to headline at the great Zinkensdamms IP, Lars Winnerback is bound to make dreams and come true with fans scrambling for tickets! So don’t be disappointed and in the dark, buy your Lars Winnerback Stockholm tickets now!Besök webbplatsen

Plats: Zinkensdamms IP
Adress: 16 Ringvägen, Stockholm, Stockholms län 117 26

Info:
Hammagrellas Universum

HAMMAGRELLAS UNIVERSUM

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Välkommen på albumsläpp och releasefest med svensk pops särlingar! Hammagrellas Universum är fullt av mustiga historier draperade i en osannolik mix av musikgenrer; rysk reggae, poesi-punk, plyschdisco, New Jersey rock med pingis-ess, Martin Beck-rap och många högt flygande teorier.

Men framförallt är det en vida uppskattad live-akt som ställer sig på scen denna kväll. Med ett smörgåsbord av musikstilar, hög energi och refränger som biter sig fast. Bandet har under många år av idoga demosläpp, skruvade julsinglar och bejublade spelningar byggt upp en fan-base som sträcker sig från Skandinavien till Colombia. De senaste två åren har det varit fullt fokus på nya plattan.

Folkbildning. Teorier. Vansinne. Ett historiskt skivsläpp i Hammagrellas Universum.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Fried Rice Summer Party 2018

Fried Rice Summer Party 2018

Insläpp: 22:00
Scen: 22:00
18 år Fried Rice är ett asiatiskt nätverk som anordnat aktiviteter för sina medlemmar sedan 1999. Varje sommar arrangeras en fotbollsturnering med tillhörande efterfest, mitt i Stockholm city. Välkomna på Fried Rice's soccer cup after party!

Summer After Party – Nalen
Saturday August 25th, 22:00 – 03:00
Presale Tickets: 200 SEK

For the afterparty we are welcoming you all to Nalens beautiful venues, high ceilings, big dancefloors and amazing stage. Just the way Asians love it! If you are interested in booking the VIP booth and party like a V.I.P, send an email to Vincent@FriedRice.se. Remember, all VIPs get access to the VIP line, but all still needs to pay entrance.

Fried Rice Soccer Cup 2018
Farsta IP 9:00-16:00
During the days 16 Asian Teams from all over Scandinavia will compete at the soccer tournament at Farsta IP. Come and support your favorite team and enjoy a nice sportsday. Everybody is welcome! For more information about the tournament, click HERE.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Ges

GESBesök webbplatsen

Plats: Skansen
Adress: Djurgårdsslätten 49-51

Info:
Ann-sofi Söder Jazz Orchestra

Ann-Sofi Söder Jazz Orchestra

Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra
26 augusti kl 18.00 - fri entré

Kompositören, arrangören och trumpetaren Ann-Sofi Söderqvist kommer till Vitabergsparken med sitt storband ASJO – Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, som bildades 2010. Bandet består av 19 av Sveriges absolut främsta jazzmusiker, och dirigenten Ann-Sofi själv är en tonsättare som fått allt mer uppmärksamhet, inte bara i jazzkretsar. Hon är flitigt anlitad både som kompositör och arrangör i olika sammanhang.

I Vitabergsparken kommer ASJO spela musik från den senaste, Grammisnominerade, skivan Move – Live at Fasching & Bangen, samt material från tidigare plattor och helt nyskrivna bitar.

"Det är synnerligen välarrangerad musik, som balanserar det bekanta soundet av ett storband med originalitet och Söderqvists stora fingertoppskänsla för sina medmusiker." DN

Ann-Sofi Söderqvist - kompositioner, dirigent
Lena Swanberg - sång
Anders Åstrand - vibrafon/slagverk
Amedeo Nicoletti - gitarr
Oskar Lindström - piano
Pär-Ola Landin - bas
Rasmus Svensson-Blixt - trummor
Magnus Blom - altsax, flöjt
Johan Christoffersson - altsax, flöjt
Karl-Martin Almqvist - tenorsax, klarinett
Robert Nordmark - tenorsax, klarinett
Alberto Pinton - barytonsax, basklarinett
Patrik Skogh - trumpet, flygelhorn
Karl Olandersson - trumpet, flygelhorn
Tomas Florhed - trumpet, flygelhorn
Nils Janson - trumpet, flygelhorn
Dicken Hedrenius - trombon
Karin Hammar - trombon
Mimmi Hammar - trombon
Magnus Werner - bastrombon/tubaBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Eldfågeln & Petruskja

Eldfågeln & PetruskjaBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: 3 Dag Hammarskjölds väg

Info:
Oskar Linnros Stockholm

Oskar Linnros Stockholm

Oskar Linnros concerts are on a roll and if you want to be a part of this one, then you better get your Oskar Linnros Stockholm tickets here at StubHub before it's too late.  With our trusty online ticket marketplace, you can find tickets for concerts everywhere, and we have finally got the tickets for Oskar Linnros Stockholm that you need to get out to Gröna Lund and have the time of your life.  So hit the ground running (or dancing) and get your very own Oskar Linnros Stockholm ticket here and now!Besök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Panoramica Programsläpp | Live: Ma

Panoramica programsläpp | live: Malo Malone -

Fri entréOns 29 Aug 18:00 . strand, bar brooklyn 18 år
Tweet

Panoramica programsläpp | live: Malo Malone


Varmt välkomna till den fjärde upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival PANORAMICAs programsläpp med liveuppträdande av den venezuelanska artisten Malo Malone. 
Onsdag den 29 augusti bjuder vi in till vårt programsläpp med start 18:00 på Brooklyn Bar där vi bjuder på färska programtidningar och en exklusiv spelning av Malo Malone med visning av hans senaste musikvideo och årets festivaltrailer! panoramica.seBesök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Jam!

Jam!

 

Under hösten presenterar Fasching serien JAM: fem kvällar, fem oskrivna blad med fem olika jamledare under vilkas vingar en spännande och oförutsägbar konsertkväll kommer ta form. Kom och häng, lyssna - eller om andan faller på - gästa på scenen. 
JAM har alltid fri entré.

Höstens jamledare:

29/8 - Anna-Greta Sigurdadottir / Susanna Risberg
25/9 - Pål Nyberg
31/10 - Anna-Greta Sigurdadottir / Susanna Risberg
28/11 - Meddelas inom superkort
26/12 - Meddelas inom kort

 

Under hösten presenterar Fasching serien JAM: fem kvällar, fem oskrivna blad med fem olika jamledare under vilkas vingar en spännande och oförutsägbar konsertkväll kommer ta form. Kom och häng, lyssna - eller om andan faller på - gästa på scenen. 
JAM har alltid fri entré.

Höstens jamledare:

29/8 - Anna-Greta Sigurdadottir / Susanna Risberg
25/9 - Pål Nyberg
31/10 - Anna-Greta Sigurdadottir / Susanna Risberg
28/11 - Meddelas inom superkort
26/12 - Meddelas inom kortBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Stockholms Musikquiz | Ulf Gerhardz

Stockholms Musikquiz | Ulf Gerhardz vet vem du låg med i somrasquizzet! -

Fri entré Tor 30 Aug Öppnar kl 17 strand, bar brooklyn 18 år
Tweet

Stockholms Musikquiz | Ulf Gerhardz vet vem du låg med i somrasquizzet!


Välkoma till höstens första musikfrågesport!

Vi kan helt enkelt inte hålla oss längre, vi måste få komma igång s.a.s.

Det är den vanliga drillen som gäller, maxximalt fyra musikfrågesportare i laget, panget öppnar 17.00, musikfrågesporten drar vi i Ulf Gerhardzgänget igång 19.00. Vinnarna får fina priser och möjjligheten att arra nästa gång!

Låter det kul?! Jamen då ses vi 30/8 och snackar skööööna sommarminen, musikfrågesportar, garvvar och drar en och annan iskall pils!www.facebook.com/events/151582429045298Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Joel Lyssarides Trio

JOEL LYSSARIDES TRIO

 

Den flerfaldigt prisbelönte pianisten JOEL LYSSARIDES (född 1992) har befunnit sig i den musikaliska hetluften under de senaste tio åren. Ryktet om den unge begåvade stockholmaren  har bla lett till samarbeten med artister som Silvana Imam, Anne Sofie von Otter, Dirty Loops, Benny Andersson,  Nils Landgren, Kristin Amparo och Blacknuss för att nämna några.
Intresset för jazz väcktes redan när Joel som sjuåring fick lyssna till Charlie Parkers ”Blue Bird”.

- Det var något med just den inspelningen som var så otroligt lätt att ta till sig. Gruppens sväng, Parkers och Miles Davis tydlighet och timing.  Utan att kunna något vidare om jazz gjorde musiken mig glad! berättar Joel 22 år senare.

Under åren har Joel Lyssarides tagit emot flera tunga stipendier. Vid 21 års ålder fick Joel motta Jan Wallander-priset vilket innebar att han har fått disponera en ny Steinway-flygel under de kommande åren. Han har prisats av STIM för sina kompositioner, nominerats till Jazzkattenutmärkelsen Årets nykomling av Sveriges Radio P2 samt tagit emot det sedan några år tillbaka nyinstiftade Bengt-Säve Söderbergh stipendiet.

När det var som mörkast i höstas spelade Joel in sitt ljusa och melodiska debutalbum tillsammans med vännerna Niklas Fernqvist på kontrabas och Rasmus Svensson Blixt på trummor. Musiken är influerad av flamenco och americana men reflekterar samtidigt Joels romantiska klassiska bakgrund, framförallt från den ryska kompositören Skrjabin och den argentiska kompositören Astor Piazzolla.
Det är intensiv och minst sagt krävande musik för det klassiska formatet pianotrio.
En viktig beståndsdel i Joels låtskatt  är den östeuropeisk-grekiska ådran med orientaliska halvtoner.

Den 30 augusti sparkar Joel igång konsertsäsongen med sin releasekonsert för nya albumet DREAMER på Fasching.


Joel Lyssarides, piano
Niklas Fernqvist, bas
Rasmus Svensson, trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Thåström Stockholm

Thåström Stockholm

Come and see Thåström for an unforgettable show of great songs and the best live entertainment. Don't hesitate to buy your tickets and watch Thåström perform live at the Gröna Lund. You won't regret it! Here at StubHub, we have the best tickets for all your favourite artists!Besök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
00-03 Dj Masaya -

00-03 DJ MASAYA -

Fri entré Fre 31 Aug Kl 00-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

00-03 DJ MASAYA


Dj Masaya rör ihop en cocktail bestående av transatlantiska toner mixade med elektroniska beats. Balkan och tunga tropiska rytmer som cumbia eller kuduro är hans specialiteter, blandade med elektronisk musik… ett globalt party fullknökat med beats och energi – den perfekta kombinationen för den eklektiska, internationella dansfest.www.facebook.com/masayaglobal www.soundcloud.com/djmasayaglobalBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Balkan Night! | Dj Masaya - Süpe

Balkan night! | Dj Masaya - Süperstar Orkestar på Debaser

Fri entre före kl 20 (150 kr efter)Fre 31 Aug 19-03 strand, stora scenen 20 år Evenemang på Facebook.
Tweet
balkan brass

Balkan night! | Dj Masaya

Süperstar Orkestar på Debaser

Vi har byggt upp trycket under hela sommaren. 
Nu är det dags för en dundrande urladdning. 
Häng med på en helkväll fylld av högenergisk Balkanmusik.
Süperstar Orkestar spelar två set med glödhet trubaci (balkanbrass). 

Sedan fortsätter dansen till DJ ändå till klockan 03!superstarorkestar.comBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Popaganda 2018 Stockholm

Popaganda 2018 Stockholm

Be part of the Popaganda sensation and get your Popaganda 2018 Stockholm tickets! This festival is said to be 'off the hook', so make sure you bag your tickets now and be part of this epic musical event. Here at StubHub we have a wide range of Popaganda, so you can be sure you won't miss out on seeing your favourite artists. Besök webbplatsen

Plats: Eriksdalsbadet
Adress: 20 Hammarby Slussväg, Stockholm, Stockholms län 118 60

Info:
Europe

EuropeBesök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Death And Vanilla / Ved

Death and Vanilla / VED

Death And Vanillas drömska popmusik hämtar influenser från psykedelisk 60-talspop, analogiska elektroniska pionjärarbeten och mer eller mindre marginaliserad filmmusik. Spöklika samplingar, vibraphonette och moog är bärande delar i ljudbilden och fascinationen för det övernaturliga och mystiska är ständigt närvarande.

I december 2010 gavs en en 4-spårs EP ut på franska bolaget Hands In The Dark, och i mars 2012 kom debutalbumet, utgivet på franska Hands In The Dark och Malmöitiska Kalligrammofon. 2015 kom andra plattan "To Where The Wild Things Are.", denna gång utgiven av välrenommerade indiebolaget Fire Records, som andas popmusik med en vild, lite drömlik och experimentell edge som hyllar möjligheten att kunna resa in i djupaste och mörkaste delarna av hjärnan. 

Framgångarna har hittills varit som störst i länder som Frankrike och Storbritannien, men nu borde det vara dags att även musikälskare på hemmaplan får upp ögonen för bandet.

Anders Hansson - guitar, sampler
Magnus Bodin - synt, vibraphone
Marleen Nilsson - organ, vocalsVEDLive kombinerar VED odd funk, fri jazz, postpunkinfluenser med elektroniska inslag, fältinspelningar och ljud från funna loppmarknadskassetter. Improvisation spelar en stor roll i musiken men också melodier och hypnotiska minimalistiska stycken.

VED har spelat mycket i hela Skandinavien, Tyskland, Spanien, Finland, England under de senaste sju åren och 2014 turnerade de ex-Sovjetiska staterna i Centralasien. De har gjort 3 album, 3 EPs och en kompilation på etiketter
som Höga Nord, Psychic Malmö och Adrian Recordings. Den aktuella nya EPn "DDTT" gavs ut av engelska etiketten Rocket Recordings.

Mattias Nihlén - Electric guitar, bouzouki, synths and electronics
Adam Vilgot Persson - Electric guitar, clarinet, taperecorder and samples 
David Hagberg - Drums, percussion and samples
Alexander Karlsson - Bass, guitar and percussionBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Home Free Jeffrey East

Home Free Jeffrey East

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Country-sensationen Home Free, kända för sina a capella-tolkningar av såväl moderna som äldre countryklassiker, kommer till Stockholm! Bandet beger sig ut på en turné i samband med släppet av deras senaste platta Timeless. På grund av stort biljettryck flyttar konserten från Nalen Klubb till Stora Salen.

Home Free har blivit ett stort namn både i och utanför USA. Med fler än 225 miljoner visningar på YouTube och över 300 000 konsertbesökare har femmannabandet verkligen gjort sig ett namn för sig själva. Deras fjärde studioalbum Timeless släpptes i slutet på förra året och tog sig direkt upp till en andraplats på amerikanska Billboardlistan för countryalbum. Föga överraskande kanske, eftersom samtliga av deras giv placerat sig i topp fem, men samtidigt också något väldigt unikt eftersom gruppen inte använder sig av några som helst instrument. Även om det finns en del a capella-band som nått stora framgånger är Home Free ett av de få inom country-genren, och deras repertoar består av både covers och egenskrivna låtar.

När då Home Free kommer till Nalen kan publiken förvänta sig såväl ny musik som klassiker, och allt från Maren Morris countryklassiker My Church till poplåtar som Shakiras Try Everything.
SUPPORT: JEFFREY EAST
Amerikanska artisten och låtskrivaren Jeffrey East, som blandat annat skrivit låtar till Rascal Flatts och Tim McGraw, följer med som förband. East kommer att bjuda på ett akustiskt soloset.

På grund av stort biljettryck flyttar konserten från Nalen Klubb till Stora Salen. Köpt biljett gäller.

CA TIDER
20:00 Öppnar
20:45 Jeffrey East
22:00 Home Free

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Dopelord + Besvärjelsen

Dopelord + Besvärjelsen

Insläpp: 21:00
Scen: 22:00
18 år Klubb Undergången förser dig med några av nutidens absolut bästa band inom genrer med doft av öl, fuzz, ondska och kärlek. Håll i hatten denna kväll, när Undergången gör nypremiär på ombyggda Nalen Klubb, och ställer till med galej av tyngsta slag i form av Dopelord + Besvärjelsen!

Dopelord är rökig, ockult stonerdoom från Polen. Förra året släppte de sin tredje platta “Children of the Haze” och nu hälsar de på i Stockholm! Sedan debuten 2014 har de finslipat sin musik till en rykande brygd av seg, melodisk doom av bästa europeiska snitt med röjiga, riffiga stonerdoftande inslag.

Besvärjelsen är ett av Undergångens svenska favoritband just nu. Med sin psykedeliska folk-doom från Dalarna är de helt enkelt rätt magiska. Har du inte hört deras redan hyllade debutalbum “Vallmo” är det hög tid att göra det.

DJ: Doomsday’s Jesus (Into The Void/Slavestate/Doomed & Stoned)

Den här kvällen kommer att bli riktigt grym, så kom kom kom och återse Undergången i kryptan för en välbehövlig dos av mörker och kärlek.

Dörrar 21 | 18 år | T-bana HötorgetBesök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Klubb Socker | Fri Entré -

Klubb Socker | Fri Entré -

Fri entré Lör 1 Sep Kl 23-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

Klubb Socker | Fri Entré


Klubb Socker kickar igång hösten med fest på Debasers stora dansgolv.

Efter en sommar som vi sent kommer att glömma ska det bli kul att få köra igång igen. Pop i alla dess former kommer att spelas. Med största fokus som vanligt på svensk pop och indie. Sånt man kan dansa till, sånt man kan gråta till och inte minst att bli kär till.

Denna helg är det även Popaganda på Eriksdalsbadet (obligatorisk närvaro). Så vad passar bättre än att avsluta festivalen med Veronica Maggio, för att sedan rulla vidare för efterfest på Debaser.

Alla är välkomna!Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Slim Loris

Slim Loris

Releaseparty for our EP "Wild and Untamed" On stage at 7.15 pm.Besök webbplatsen

Plats: Lasse i Parken
Adress: Högalidsgatan 56

Info:
Grattis Esa-pekka Salonen

Grattis Esa-Pekka SalonenBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: 3 Dag Hammarskjölds väg

Info:
Träden (träd, Gräs Och Stenar)

Träden (Träd, gräs och stenar)

Träd, gräs och stenar - numera Träden - bildades 1969 i resterna av det psykedeliska bandet Pärson Sound. Sedan dess har bandet spelat in en rad stilbildande plattor, turnerat världen över, lagt ned, återuppstått och medlemmar har kommit och gått. Ett av de mest inflytelserika banden på den experimentella rockscenen både i Sverige och internationellt.

Reine Fiske - gitarr
Jakob Sjöholm - gitarr
Sigge Krantz - bas
Niklas Törnqvist - trummor
Hanna Östergren - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Kajsa Grytt

Kajsa Grytt

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Från att under 80-talet ha lirat punk med gruppen Tant Strul till att idag vara en av landets mest uppskattade artister – det är Kajsa Grytt det. Med en bred repertoar inom musiken, och flera egenskrivna böcker och manus, är Kajsa nu aktuell med både ny musik och litteratur, och den första september kommer hon till Nalen Klubb.

Kajsa Grytt började sin musikaliska karriär redan som 16-åring då hon startade sitt första band Kasern 9. Dock var det först nio år senare med gruppen Tant Strul (där Kajsa först spelade gitarr och sedan frontade som sångerska) som karriären tog full fart. Efter flera skivor och turnéer med Tant Strul började Kajsa först spela som en duo tillsammans med Malena Jönsson för att sedan gå över till en solokarriär. Och vilken karriär!

Förutom artist är Kajsa Grytt även författare och har skrivit manus till fem pjäser, en poesibok, en barnbok och snart två romaner. Hon har också haft flera andra framgångar, så som samarbeten med Åhléns och Diana Orving, och fick enorm mycket uppskattning när hon 2014 medverkade i TV4:s Så mycket bättre.

Än är det inte slut – ett nytt album är nämligen på väg. Med de uppmärksammade släppen av singeln Bron, den feministiska kampsången Mina Girls och albumtitelspåret Kniven i Hjärtat gav Kajsa Grytt en stark försmak av vad som komma skall. Det är första gången Kajsa, som snart firar 40 år som artist, släpper en skiva i egen regi och på helt egna villkor.

Hennes kommande album släpps den 13 april och skivans tema är hela det universum av bilder, känslor och längtan som samlats i kroppen när en levt länge. Att åren gör många teman mycket råare. Sånt som kunde vara rörande men konventionellt att skriva om som ung, känns nu utmanande och nästan farligt att sätta ord på och sjunga i låtar. Som längtan härifrån, eller bönen om att aldrig dö, den stora kärleken man aldrig fick, eller härlig utlevande sex. Samma sak med politisk ilska och feministisk kaxighet.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Feministisk Marknad ♀ Med Gudrun

Feministisk Marknad ♀ Med Gudrun - Den 2a September belyser vi med kreativitetens kraft det valet 2018 borde handla om - FEMINISM.

Fri entréSön 2 Sep Kl 11-17 strand, stora scenenEvenemang på Facebook.
Tweet

Feministisk Marknad ♀ Med Gudrun

Den 2a September belyser vi med kreativitetens kraft det valet 2018 borde handla om - FEMINISM.

En vecka innan valet tar vi återigen över Hornstull och bästa Debaser Strand + bar Brooklyn med 30 fantastiska kreatörer och ingen mindre än LEGENDARISKA kvinnorättskämpen Gudrun Schyman på scen!

TILLSAMMANS BACKAR VI ALLA BRUDAR, ALLTID.

SKRIV UPP, KOM DIT, TA MED ALLA SMARTA MÄNNISKOR DU KÄNNER OCH FORTSÄTT KÄMPA FÖR ALLAS LIKA VÄRDE. 
DU BEHÖVS.

FEMINISTISK MARKNAD PRESENTERAR STOLT:

instagram.com/inahur / http://ruhani.se/
instagram.com/afromumin
instagram.com/jessicahallback
instagram.com/lovalotofficial / www.lovalot.se
instagram.com/femkonst / www.femkonst.nu
instagram.com/hannabrager
instagram.com/saga.melinainstagram.com/sagamelina_accessory, / www.sagamelina.se
instagram.com/lady_dahmer
instagram.com/fannyarsinoe
instagram.com/elinskladd
instagram.com/jenny_Lou_Store / www.jennyloustore.com 
instagram.com/zombiefiedsweden / thimgren.tictail.com
instagram.com/feministsmeden / www.feministsmeden.se
instagram.com/istalletforstatusuppdateringar
instagram.com/io_designstudio / https://artbyaluoch.tictail.com
instagram.com/fineapple.se / www.fineapple.se 
instagram.com/ceramicjewels/ 
instagram.com/mopsmakerskan/ 
www.smyckorama.se
instagram.com/fyramyrafixar
instagram.com/Hippstory_stockholm / www.hippstory.com
www.femmedelafemme.se
instagram.com/konstmamman_
instagram.com/shami.se 
instagram.com/myidolls.se/ / www.myIDolls.com 
instagram.com/lille_lo / www.lillelo.se 
instagram.com/vulvagarity / Vulvagarity.com 
instagram.com/bymartinsdotter / www.bymartinsdotter.se 
instagram.com/jennulator www.spejscomic.com
instagram.com/av.klara
instagram.com/ester_sot

OBS - Intresseanmälan stängd för utställare!Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Nick Mason's Saucerful Of Secrets

Nick Mason's Saucerful of SecretsBesök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: 43-45 Djurgårdsslätten

Info:
Bahamadia  med Live Band Champion

Bahamadia  med live band CHAMPION SOUND

Efter undergroundhiten Funk Vibe fick G.U.R.U. från Gangstarr upp ögonen för den unga Philadelphiatjejen Bahamadia. Året var 1993 och hon stod för något som liknande det som G.U.R.U själv kunde relatera till – välproducerad, elegant hiphop med genomarbetade texter som undvek de mest klischéfyllda ämnena som pengar, diamanter och framgång.

När sedan Bahamadia släppte debutalbumet Kollage tre år senare – 1996 – skapade hon modern hiphophistoria. Ebony Magazine skrev med anledning av albumets tjugoårsjubileum att Kollage fortfarande är ett av hiphopens starkaste ögonblick – och det är bara att hålla med.

Efter debuten gick Bahamadia vidare och samarbetade bland annat med Lauryn Hill, The Roots och Talib Kweli – för att nämna några. Idag är Bahamadia fullt upptagen med att spela in sitt fjärde studioalbum – som ska hete Here – en singel med samma namn finns ute och den lovar minst sagt gott.

Champion Sound är ett mästerligt liveband som tidigare turnerat med Smif-N-Wessun, Black Moon samt Diamond D.

Ta chansen att se en av hiphopens verkliga mästerrappare på Fasching med fullt liveband!!

 Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Mike Shinoda: Post Traumatic Tour

Mike Shinoda: Post Traumatic TourBesök webbplatsen

Plats: Berzelii staty, Berzelii Park
Adress: Berzelii Park

Info:
Genius/gza - Från Wu-tang Clan

Genius/Gza - Från Wu-Tang Clan framför det klassiska albumet Liquid Swords!

GZA besöker Debaser Strand i Stockholm och Pustervik i Göteborg i början av september uppbackad av DJ Symphony för att riva av sitt kultförklarade album Liquid Swords från 1995 samt Wu-Tang-klassiker och annat solomaterial. Albumet Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är en av världens bästa hiphop-producenter, och gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Skivan anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol'Dirty Bastard & RZA som hette All in together now. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet Enter The Wu-Tang (36 Chambers). Förhoppningsvis får vi även höra smakprov från GZA:s kommande skiva Dark Matter under konserten. Skivan blir hans sjunde soloalbum, och han har bl.a. valt att arbeta tillsammans med den Oscarsbelönade kompositören Vangelis.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och pratar bl.a. om hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung september afton i regi av geniet GZA.
“The G is just the Genius… He’s the backbone of the whole shit.” - Raekwon

“GZA's 1995 debut, Liquid Swords, is arguably Wu-Tang's finest hour; the lyrical force GZA unleashed on that album sucked the listener through a black hole beneath the subways of NYC into a grimy hip-hop Twilight Zone inhabited by Shaolin monks, microphone magicians, and linguistic architects.” - Sam Chennault, Pitchfork

Warm-up: DJ VIET-NAAMhttps://www.facebook.com/theGZABesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Andreas Rydman

Andreas Rydman

 

Från träskmarkerna i New Orleans till Västerbottens täta skogar, tar Andreas Rydman inspiration till sin nya skiva BREWHAHA.
Han växlar mellan Lap Steel, Weissenborn och Slidegitarr i en lekfull blandning av Jazz, Gospel och Americana i egna kompositioner.
BREWHAHA är uppföljaren till Andreas kritikerrosade debutskiva SIMPLY AMPLIFY.

Andreas Rydman - Gitarr, Slidegitarr, Lap Steel och Weissenborn
Jonas Öijvall - Hammond B3
Staffan Johansson - Gitarr, Mandolin
Jonas Almroth - Kontra & Fenderbas
Hans Själander  - Trummor
Mikael Emsing - precisionAndreas Gidlund - tenor saxKarl Olandersson - trumpetKristian Persson - trombonBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info: