LIVEBAND BETA - Denna release är under utveckling och vissa funktioner och API:er är inte igång än.

Gig & Spelningar

Namn
Info / Karta
Nya Filmquizet | Quizet Som Gud Gl

Nya Filmquizet | QUIZET SOM GUD GLÖMDE Allhelgonahelgen står för dörren och NFQ bjuder såklart på ett infernaliskt Halloweenquiz

Tor 19 Okt 17-01
Quizet startar kl 18.30 strand, bar brooklyn 18 årEvenemang på Facebook.
Nya Filmquizet | QUIZET SOM GUD GLÖMDE

Allhelgonahelgen står för dörren och NFQ bjuder såklart på ett infernaliskt Halloweenquiz

Årets tema är demoner, besatthet, satansdyrkare, svartkonst, häxor och, så klart, Mörkrets furste i alla hens former. Kort sagt: QUIZET SOM GUD GLÖMDE. 

Er Vergilius i Avgrunden är de förtappade själarna i lag The Lone Gunmens. Överge allt hopp ni som inträder, för det kommer bli en helvetes djävla kväll!

Ett frågeformulär. Max fyra syndare per lag. Medtag gärna en egen penna. 

Ritualen hålls som vanligt på Bar Brooklyn, som slår upp dörrarna 17.00. Quizet drar igång 18.30. Åtråvärda oheliga artefakter från våra sponsorer Cinemateket, SF Anytime, Edge Entertainment, Ninja Print, Noble Entertainment, Triart, Studio S och Scanbox ligger i priskitteln. Det är som alltid fri entré men den lättjefulle som vill sitta kommer tidigt då det brukar bli trångt. 

We have such sights to show you!
https://www.facebook.com/nyafilmquizetBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Ledin - Skarpt Läge

Ledin - Skarpt lägeBesök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Kungliga Djurgården 11593

Info:
Maier-röntgen, Kreisler & Greig

Maier-Röntgen, Kreisler & GreigBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: Dag Hammarskjölds väg

Info:
Bill Öhrström

Bill Öhrström

Insläpp: 18:00
Scen: 19:00
18 år år Bill Öhrström med bandet Top Dogs spelar material från Bill Öhrströms nya skiva GIFT! En försenad releasefest, eftersom mannen med de dubbla karriärerna inte haft möjlighet med en rejäl releasefest förrän nu. Musiken på skivan beskrivs bäst som intelligent arrangerad blues med underfundiga svenska texter – en låtskatt inom den svenska bluesen.

Bill Öhrström har jobbat med allt och alla och har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som fotomodell och som musiker; allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för The Who.

Öhrström kan idag betraktas som Sveriges grand old man inom blues. Han tolkar bluesens på ett unikt och genuint sätt vilket gör att publiken ofta får den där känslan att man har fått uppleva något som är på riktigt.

Top Dogs är bandet som nu turnerar med Bill Öhrström och hans svenska egenskrivna material. Top Dogs har specialiserat sig på att agera som pickupband till internationella soul- och bluesartister för turnerande i Norden och kommer i följande uppsättning:
Sverker Blomberg – Gitarr & sång
Erik Möbeln Pettersson – Hammond & sång
Patrik Norrman – Bas
Thomas Lingman – TrummorBesök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Lost Sound // Dj Törner & Pigb

Lost Sound // DJ Törner & PigBenis Presenterar: The best of the best of DARK WAVE

Fre 20 Okt 18-03
DJs 22-03 strand, bar brooklyn 20 år
Lost Sound // DJ Törner & PigBenis Presenterar: The best of the best of DARK WAVE
Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Blur Vs Oasis | 6 Liveakter | Djs T

Blur vs Oasis | 6 liveakter | DJs Tom Jerry & Caroline LIVE: THE JANITORS, PETER MORÉN, MELBY, LOCALS, LIZETTE LIZZETTE & ITS FOR US

Fre 20 Okt 20-03
LIVE CA KL 22 strand, stora scenen 20 år
Blur vs Oasis | 6 liveakter | DJs Tom Jerry & Caroline

LIVE: THE JANITORS, PETER MORÉN, MELBY, LOCALS, LIZETTE LIZZETTE & ITS FOR US

Dags att stå upp, är Blur eller Oasis bästa bandet i världen? 

Sex band kommer göra sitt bästa för att just du ska inse att Blur/Oasis är bäst. Senare på natten kör vi en klassisk DJ-battle mellan ”Lag Oasis” och ”Lag Blur”, då är det upp till publiken att bestämma vilket band som faktiskt är bäst! Det kommer bli smutsigt och alla tjuvknep är tillåtna för att få dansgolvet att koka. 

Lag Oasis
DJ Tom Jerry Boman med vänner
Live:
Locals
The Janitors
Lizette Lizette

Lag Blur
DJ Caroline Dickson (Festivalpodden) med vänner
Live:
Peter Morén
Its for us
Melby www.blur.co.uk www.oasisinet.comBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Klubb Blacknu

Klubb Blacknu

Good vibes, glad musik och fredagsfest!


Soul, r&b & classic disco! 
Resident Crew: DJ Jonsson & MC Desmond Foster

Sommartider med start 1 juli: 23.00-04.00!Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Fredrik Kronkvist Afro Cuban Suprem

Fredrik Kronkvist Afro Cuban Supreme

 

Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har prisbelönte och grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en mångfacetterad mix av afro-kubanska rytmer och Coltrane-influerad jazz med sin nya grupp Afro Cuban Supreme.

I samband med Dizzys hundraårsjubileum 2017 släpper Fredrik Kronkvist albumet Afro Cuban Supreme och ger sig ut på turné med världsstjärnorna Jason Marsalis från New Orleans på trummor, conga-virtuosen Eliel Lazo från Kuba och Miriam Aïda på sång.

Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz.

”…en härlig rytmfest och virtuosa instrumentala prestationer… ett oemotståndligt tillbakalutat afrokaribiskt sväng.” – Folkbladet från Umeå Jazzklubb

Fredrik Kronkvist (SWE) – saxofoner/flöjt
Miriam Aïda (MAR/SWE) – sång
Eliel Lazo (CUB) – congas
Martin Sjöstedt (SWE) – piano
Johnny Åman (FI) – bas
Jason Marsalis (US)– trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Klubb Död: She Past Away

Klubb Död: She Past Away

Insläpp: 21:00
Scen: 22:00
18 år De är tillbaka! She Past Away har vid två tidigare tillfällen genomfört bejublade och slutsålda konserter hos Klubb DÖD. Denna tredje gång kommer inte bli ett undantag.

Det vimlar inte direkt av gothiska postpunk band från Turkiet. Bandet bildades 2006 och släppte den digitala EP:n Kasvelti Kutlama 2010. Debutalbumet Belirdi Gece släpptes 2012 och gav bandet stor uppmärksamhet. För, She Past Away är något så udda som ett dark wave-band med sång på turkiska, och med det konceptet har de rönt stora framgångar. De har byggt upp en stor fanskara runt om i världen efter ihärdigt och hårt turnerande. Senaste albumet Narin Yalnýzlýk släpptes i början på 2016. Med ett välkomponerat melodiskt mörker, härligt monotona trumrytmer, och inte minst de turkiska texterna, har de skapat ett sound som andas såväl goth och postpunk som minimalsynth. Visst låter det lockande?Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Last Night On Earth

Last Night on Earth

Lör 21 Okt 18-03
DJs 22-03 strand, bar brooklyn 20 år
Last Night on Earth


Under våren välste vi dansgolvet på Bar Brooklyn med en blanding av bubblade beats, magiska rytmer och gäste på mikrofonen. Nu är det dags för höstpremiär för Stockholms bästa klubb med fokus på tidig reggae, soulsväng, latin och gammal hiphop. 

Bakoms skivspelarna som vanligt: Johan Apel Röstlund (Radical Rhythm Revue), Original Petter (Vinyl i Vitan) och Sensitive Skin (Club Killers).

Samtidigt i rummet intill: Hypade London-rapparen Loyle Carner. Vid midnatt öppnas dörrarna och det är fritt fram att springa mellan de två klubbarna.

Så säg åt en vän att säga åt en vän så ses vi den 21 oktober.

Varmt välkomna!Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
00-03 Dj Tobias Isaksson

00-03 DJ Tobias Isaksson

Lör 21 Okt 00-03 strand, stora scenen 20 år
00-03 DJ Tobias Isaksson


Tobias Isaksson är till vardags producent av pop och dansmusik men som musikaliskt mångkunnig gör han även beats. Hans hiphop och RNB-set har fått natten att vibrera på Kägelbanan, F12, Hornhuset, Kåken, Spy Bar och här på Debaser.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Loyle Carner | Beri Loyle Carner Ti

Loyle Carner | Beri Loyle Carner tillhör den nya skolans rappare, och har redan spåtts bli Storbritanniens nästa hiphopexport.

Lör 21 Okt 19-03 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Loyle Carner | Beri

Loyle Carner tillhör den nya skolans rappare, och har redan spåtts bli Storbritanniens nästa hiphopexport.

Tidigare i år landade Carners hyllade debutalbum ”Yesterday’s Gone” där hans ärliga, välberättade historier spottades giftigt ovanpå soulinfekterade ljudbilder. Tidigare i år fyllde Carner Södra Bar till brädden på sin första Sverigespelning, och i höst är det dags igen – 21 oktober intar Loyle Carner Debaser Strand i Stockholm.

Ben Coyle-Larner (artistnamnet Loyle Carner är en ordlek med efternamnen) kommer ifrån Södra London, och fick genom att spela upp demos för kompisarna King Krule och Rejjie Snow möjlighet att öppna för MF Doom i Dublin. Därefter har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt, och i slutet av januari landade det efterlängtade debutalbumet ”Yesterday’s Gone” som hyllades av en enig kritikerkår. Med det sagt var Carner knappast någon debutant: de senaste åren har han nämligen öst ur sig singlar, gästverser och turnerat Storbritannien runt. I en tid då mycket av den brittiska hiphop som når våra breddgrader är influerad av smutsig grime, är Loyle Carners avslappnade flow en frisk fläkt. Det här är hiphop som sätter autenticitet och leverans i första rummet, utan att på något sätt bli en pastisch av hiphopens gyllene era. Loyle Carner är framtiden – utan att nödvändigtvis låta som det.loylecarner.comBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Soul

SOUL

Stockholms mesta soulklubb sen 1993!

I mer än 20 år (!) har trogna fans vallfärdat till Fasching varje lördag för att dansa sig svettiga till den bästa soulen och funken från sextio- och sjuttiotalen.

Resident-DJ’s är Munken och Robert Baum som spelar allt från soul, disco och rare grooves till funk och latin: allt som svänger helt enkelt! Från midnatt till 04:00, varje lördag!

Sommartider med start 1 juli: 23.00-04.00!

facebook.com/clubsoul

www.clubsoul.net

SOUL på Spotify Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly

Customers have to be over 18 to attend this event.Besök webbplatsen

Plats: Nobelberget
Adress: Sickla Industriväg 6

Info:
Britta Byström & Anton Bruckner

Britta Byström & Anton BrucknerBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: Dag Hammarskjölds väg

Info:
Todd Terje And Manuel Göttsching

Todd Terje and Manuel Göttsching

Line-up /

20.00h Manuel Göttsching
22.00h Todd Terje

tba

Albumaktuella Todd Terje kommer äntligen tillbaka till Stockholm för exklusivt solo live gig på Berns.

Han är en av nutidens pionjärer inom elektronisk musik. Han kan lätt ses som vår tids discoambassadör och har sedan första albumet fått hela världen att dansa. Hans skiva "It´s Album Time" toppade listorna 2014 och Pitchfork krönte det som BEST NEW ALBUM.

För några veckor sedan släppte han sin nya låt "Maskindans" som är en hårdare discohouse dänga av rang med tydliga 80-tals vibbar. Det ryktas om nytt album i höst, vem vet... kanske kommer han till Stockholm med det färdigt för hans solo live set.

* Tidigare samma kväll spelar även Manuel Göttsching på Berns. Enskilda Biljetter till den konserten + begränsat antal Kombobiljetter till både Todd Terje & Manuel Göttsching kommer finnas tillgängliga nu på fredag. *Besök webbplatsen

Plats: Berzelii staty, Berzelii Park
Adress: Berzelii Park

Info:
Danskväll På Nalen

Danskväll på Nalen

Insläpp: 19:00
Scen: 19:00
19:00 år Dansa nonstop på Nalen till livemusik med två band kl 19–24 i Stora Salen. I Harlem bjuder vi på jazz av etablerade artister och nya unga förmågor.

Riktiga danskvällar, fin stämning, unik miljö
Nalens lördagsdanser återskapar klassisk danskänsla från förr. Orkestrarna spelar nonstop växelvis dansvänliga jazzlåtar och evergreens i fem timmar. Den vackert restaurerade unika miljön gör Nalen till ett dansställe som imponerar. Intresset för danskvällar lockar glädjande nog allt fler yngre.

Dans till storband och ett mindre band
Du kan dansa foxtrot, bugga eller dansa som du önskar. Banden spelar med rätt stilkänsla melodier med rätt tempo. Danskvällar som dessa, arrangerade av Sällskapet Nalens Vänner, hittar du ingen annanstans i Sverige.

Dessutom jazzunderhållning (”cabaret”)
I Harlem lyssnar du på jazz av etablerade artister och nya unga förmågor. Husbandets sköna toner förgylls av gästartister och ”cabaretledaren” Rolf Carvenius som alltid har goda historier och klarinetten i beredskap.

I kväll:

I Stora Salen blir det dansnonstop till Swing That Music och JazzMaTazz

I Harlem blir det jazz till husbandet under ledning av Rolf Carvenius.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Modern Fantazia

Modern Fantazia

 

Två musikaliska resor genom Amerika och Europa med ensemblen Modern Fantazias som består av klassiska musiker, improvisationsmusiker, popmusiker och musiker som rör sig fritt mellan flera genrer.

Modern Fantazias grundades 2010 av Hans Ek och Jonas Lindeborg och består av 20 namnkunniga musiker inom såväl klassisk som improvisationsmusik. Orkestern har gjort ett tiotal egna föreställningar och tidigare samarbetat med artister som Michael Nyman, Efterklang, Ane Brun och Laleh.

Kvällens dubbeltemakonsert bjuder på två resor. Den första reser genom Americana, den andra rör sig på Trans Europe Express. Resan genom Amerika innehåller dystopiska marscher, bluegrasszombiemusik, stämsång, avantgardism, strängar och motorvägar. Det blir material av så skilda artister som Beach Boys, Dolly Parton, Elvis Presley, Charles Ives och Liberace. Allt manas fram i en surrealistisk och oberäknelig drömvision av vad Amerika och det amerikanska är.

Under den andra odyssén rör sig orkestern tillbaka till en tid och ett konstnärligt centrum som haft enormt inflytande på hur musik låter idag. Det centrala verket för denna del är Kraftwerks legendariska album Trans Europe Express från 1977. Runt omkring detta material samlar de också välavvägda tolkningar av David Bowies berlinskivor Low och Heroes, Karlheinz Stockhausens välklingande Tierkreis-stycken, Brian Enos Music for Airports och Iggy Pops The Passenger.

Hans Ek - dirigent/arrangemang
Jonas Lindeborg - trumpet
Åsa Johansson - violin
Erik Holm - viola
Joakim Agnas - trumpet
Kristina Ebbersten - violin
Anders Jonsson - bas
Andreaz Heden - piano
Magnus Bagge - fagott
Anders Haag - slagverk
Hans Gardemar - keyboard
Tomas Bergquist - keyboard/trummor
Karl Frisendahl - trombon
Henrik Westerberg - träblås
Geir Anfinsen - trombon
Johan Söderlund - träblås
Karl Thorsson - slagverk
Ulf Strömqvist - slagverk
Emma Beskow - cello
Sara Nordenberg - sång
Oskar Nilsson - sång
Adam Hagstrand - gitarr
Annie Angel - gästBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Magnuson (us), Spokesman (uk/fi), B

MAGNUSON (US), Spokesman (UK/FI), Blueshift, Helgi Jónsson (IS)

MAGNUSON (US) Two piece alternative rock act MAGNUSON hail from sunny California and have been making their mark on US ears for over 10 years. Alongside regular tours in the US, the husband and wife team have been visiting northern Europe for the last 5 years becoming regulars at the Live at Heart festival in Sweden and taking in Finland and the Baltics as well as Iceland for their loyal followers. The band have also taken their show to Spain, Holland and Mallorca in previous years. 2017 has already seen the duo feature in European music magazine Fireworks and the band are planning on taking in some new European cities to continue their promotion of radio-friendly album “Discordia”. Their live show has been described as “...blending catchy, dueling vocals with huge guitar tones and fat drum beats, Magnuson forges a sound that will make you sing and dance while leaving you amazed by their instrument-switching antics…”. http://www.magnusonband.com/ https://www.facebook.com/magnusonband/ https://open.spotify.com/artist/5b03C1LZmX2iyNbsPb3m8W ... Spokesman (UK/FI) Finland's newest post-punk additions have only been around for a few months, but have clearly set out their intention to create something new with their vast array of influences. Bringing progressive and jazz elements to what was originally going to be a straight post-punk project has raised the eyebrows of all who have heard them. The band can't wait for this tour and hope to bring something fresh to your ears. https://www.facebook.com/spokesman/ ... Presented by SW AgencyBesök webbplatsen

Plats: PSB
Adress: 80 Skånegatan

Info:
Klubb Död: Die Selektion

Klubb död: DIE SELEKTION

Insläpp: 21:00
Scen: 22:00
18 år Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för alla som uppskattar mörk musik med undergroundkänsla som bjuder på de senaste akterna inom scenen men ofta också någon legendar. Denna kväll: tunga beats med Die Selektion.

Tyska trion Die Selektion debuterade 2011 via grekiska Fabrika Records. Med sitt självbetitlade debutalbum skapades ryktet om ett band som levererar mörk elektronisk musik tillsammans med genrens kanske mest ovanliga instrument: trumpet. Deine Stimme Ist Der Ursprung Jeglicher Gewalt lyder titeln på det efterlängtade albumet som släpptes 30 maj i år av det föredömliga skivbolaget [aufnahme+wiedergabe]. Mastrad av Thomas P. Heckmann och med gästspel av bland andra Drangsal är det en skiva som tar Die Selektion till nästa nivå utan att tappa bandets säregna ljudbild med tunga elektroniska ljudmattor, bläckblås och energisk sång på tyska.

LSD – 1988 startades projektet LSD av Patrik Fredin, med lite olika medlemmar. Mörk synth skapades i en källare i Nyköping inspirerat av dåtidens new wave/synth – scen. En kassett i tio exemplar gavs ut sedan upplöstes bandet. Nu debuterar LSD live, backat av stumm/risberg.

DJ Mensili (Nils Lindvall) 

Välkomna till Nalen Klubb! Öppet 21-02, ålder 18 år.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Electric Boys

Electric Boys

Under 13s will not be admitted to the event.Besök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Kungliga Djurgården 11593

Info:
Aldous Harding | H Hawkline Nu Får

Aldous Harding | H Hawkline Nu får den svenska publiken chansen att se en av årets mest omtalade singer/songwriters i den intima livsmiljö där hennes återhållsamma anslag gör sig som absolut bäst.

Sön 22 Okt 17-01 strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Aldous Harding | H Hawkline

Nu får den svenska publiken chansen att se en av årets mest omtalade singer/songwriters i den intima livsmiljö där hennes återhållsamma anslag gör sig som absolut bäst.

Efter den lovande, självbetitlade debuten från 2015 borde vi
inte ha blivit förvånade. Men vi var ändå inte redo för den fulla kraften i uppföljaren ”Party”. ”Party”, som är den första skivan singer/songwritern Aldous Harding släpper via det legendariska skivbolaget 4AD, producerades av John Parish (PJ Harvey, Sparklehorse med flera). Tillsammans har de hittat den
perfekta balansen mellan det avskalat enkla och det dramatiskt omskakande. 

Då ”Party” släpptes i maj belönades den bland annat med
betyget 4 av 5 i DN och hamnade på Bäst just nu-listan hos Kritiker.se. Även de internationella recensenterna föll för ”Party”. Mojo och Uncut är bara två av de magasin som under året har fått upp ögonen för Aldous Harding och hyllat henne med strålande betyg. www.aldousharding.comBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Sing Along

SING ALONGBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: Dag Hammarskjölds väg

Info:
Wolfgang Muthspiel

Wolfgang Muthspiel

 

 

Med sina två senaste skivor på ECM har Wolfgang Muthspiel klivit fram som en av jazzens största nutida gitarrister. I sin kvintett har han samlat ett gäng virtuosa musiker som stämningsfullt och säkert tar denna lågmälda – men högintensiva – jazz till nya nivåer.

 

Med sig har Muthspiel trumpetaren Ralph Alessi och dennes rundade toner och uppfinningsrika improvisation; den subtile men starka pianisten Jon Cowherd; Grammynominerade Eric Harland och hans rytmorienterade, men samtidigt känsliga trumspel som fungerar perfekt tillsammans med Scott Colleys smakfulla basspel. Och över allt det visar Wolfgang Muthspiel upp sitt lika intelligenta som lyriska gitarrspel.

 

Resultatet är fängslande och intensivt – även i de mest lågmälda partierna.

 

 

Wolfgang Muthspiel - gitarr
Ralph Alessi - trumpet
Jon Cowherd – piano
Scott Colley – bas
Eric Harland – trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Little Dragon + Support Vaz

Little Dragon + support VAZBesök webbplatsen

Plats: Berzelii staty, Berzelii Park
Adress: Berzelii Park

Info:
Asgeir | Gordi 2017 är året Som

Asgeir | Gordi 2017 är året som Ásgeir äntligen återvänder med sitt nya utmanande elektroniska album ”Afterglow!

Mån 23 Okt 18.30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Asgeir | Gordi

2017 är året som Ásgeir äntligen återvänder med sitt nya utmanande elektroniska album ”Afterglow!

Inte mindre än fyra år har passerat sen Ásgeir senast släppte det snabbaste säljande albumet i Isländsk historia. En
skiva som till och med överträffade nationalklenoderna Björk och Sigur Rós i sålda debutalbum.

2012 års hyllade “Dýrð í dauðaþögn” innehöll 10 spår av självranskande folk-pop i det absoluta toppskiktet. Författad på föräldrarnas bondgård med sin pensionerad far och tillika poeten Einar Georg Einarsson som medlyricist.

Över en natt blev Ásgeir ett fenomen i sitt hemland. Vinnare av ”Årets Album 2012” i Icelandic Music Awards och skivan
“Dýrð í dauðaþögn” kom slutligen att uppskattas ha sålt i sån stor upplaga att 10% av befolkningen på Island har ett exemplar av den.

Samtidigt som de sorgfyllda tonerna av 2014 års engelskspråkiga version ”In the Silence”, med texter direkt översatta av den hyllade engelska trubaduren John Grant,  porlade genom Top 40 listorna över bäst sålda album i England, Frankrike,  Japan,  Australien, Danmark så hade Ásgeir slutligen fått ett internationellt erkännande.

Och i början av 2014 tillkännagavs att Ásgeir var en av de tio vinnarna av European Border Breaker Awards (pris till nya
artister som nått ut till en stor publik utomlands med sitt första
internationella album) och nu spelade han för utsålda hus hela vägen ända bort till Operahuset i Sydney
 
Den 5e maj 2017 släppte Ásgeir sitt andra album, Afterglow, som kännetecknas av hans numera självsäkra status som en av samtidens mest intressanta röster av idag.

Albumet balanserar ambitiöst mellan isande elektroniska skuggor a la Bon Iver, James Blake och Anohi tillsammans med soul, R&B och även en del gospel från olika epoker och platser.https://www.asgeirmusic.comBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Dweezil Zappa Plays Whatever The F@

Dweezil Zappa plays whatever the F@%k he wants!Besök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Kungliga Djurgården 11593

Info:
I.p.a.

I.P.A.

 

År 2008 grundade Atle Nymo, Ingebrigt Håker Flaten, Håkon Mjåset Johansen och Magnus Broo improvisationsgruppen IPA. Fem år senare blev smaken av denna musikaliska brygd ännu rundare – då Mattias Ståhl tillkom på vibrafon.

Musikaliskt handlar det om en fri och improviserad jazz som gått i skola hos storheter som Don Cherry och Albert Ayler. Melodierna spelar en framträdande roll – men blandas med öppet material i stundens hetta. Entusiasm och energi är utmärkande för ett IPA-gig.

Hittills har IPA släppt fyra album och Dusty Grooves recensent konstaterade att det låter bättre och bättre för varje gång: “A hell of a combo from the contemporary Scandinavian scene, and one who just seem to sound better and better with each new record!”.

Skivorna har följts upp med intensivt turnerande – vilket har satt IPA på improvkartan rejält – och scenvanan är ju stor. Medlemmarna har också erfarenheter från band som The Thing, Trondheim Jazz Orchestra och Ensemble Denada.

 

Atle Nymo - saxofon
Magnus Broo - trumpet
Mattias Ståhl – vibrafon
Ingebrigt Håker Flaten - bas
Håkon Mjåset Johansen - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Papa Roach

PAPA ROACH

PAPA ROACH SLÄPPER ALBUM – KOMMER TILL SVERIGE

SPELNINGEN MED PAPA ROACH FLYTTAS FRAM!

Bandet hälsar:
“EUROPE we’re moving our Scandinavia shows back to give Jacoby’s voice a little more time to recover. The European tour will commence in Hamburg, Germany on Friday, 15 September and end with some killer Scandinavian shows as follows. We can’t wait to see you there!”

Köpta biljetter gäller för nya datumet. Eventuell återlösning av biljetter sker fram till och med 11 september – hos respektive återförsäljare.

Frank Carter & The Rattlesnakes kommer tyvärr inte att medverka detta datum. Information om ny supportakt ser du i eventet framöver!

Ses den 24 oktober!

 

Biljetterna (liksom albumet) släpps fredag 19 maj klockan 09.00

Papa Roach har etablerat sig som trendsättare i musikvärlden. Bandet har bland annat två Grammy-nomineringar, flera världsturnéer med alla möjliga från Eminem till Marilyn Manson och de står bakom monsterhiten ”Last Resort”. På fredag släpps bandets nionde album: ”Crooked Teeth” – en skiva som lovar att gå tillbaks till bandets rötter.

Första singeln från albumet, ”Help”, blev en enorm succé och landade på förstaplatsen på Billboard Mainstream Rock Songs i april. Albumet är efterlängtat och frontmannen Jacoby Shaddix håller inte tillbaks med sina texter. Det är ärligt, rått, politiskt, hårt och – Papa Roach när de är som bäst.

Shaddix själv säger:
“The people who have wanted to hear me rap for years are gonna love some of the viciousness on this record”

Tillsammans med övriga medlemmar: Jerry Horton (gitarr), Tobin Esperance (bas) och Tony Palermo (trummor) är Papa Roach nu redo att återigen ta över världen med sin hårda musik och nya album. Shaddix sammanfattar återkomsten och nya albumet bäst:

”We are a purpose-driven band and I’ve got a responsibility to myself and our fans to continue to create!”

“Crooked Teeth” OCH biljettsläpp på fredag. Bästa sättet att starta helgen på!

ÅLDERSGRÄNS:13 år

http://fryshuset.se/konserter/eventinformation/

 

 BiljetterBesök webbplatsen

Plats: Klubben
Adress: Mrtendalsgatan 2-8

Info:
Mando Diao + Support Diskopunk

Mando Diao + support DiskopunkBesök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Kungliga Djurgården 11593

Info:
John Venkiah Trio

John Venkiah Trio

 

John Venkiah Trio startades 2010 och har sedan dess synts på många scener i Norden. Trion släppte sitt debutalbum Things Change 2014 på skivbolaget Volenza, och gjorde bland annat en kritikerrosad konsert under Ystad Jazzfestival 2014 som omnämndes både i tidningarna Downbeat och Wall Street Journal. Under hösten 2016 spelade gruppen in sitt andra album som släpps denna höst.

Venkiahs kompositioner präglar gruppens sound med såväl nordisk melankoli som lekfullhet. Med influenser från jazzklassiker som Ella Fitzgerald och Duke Ellington till pianogiganterna Keith Jarrett och Brad Mehldau kommer nu John Venkiah Trio till Fasching och presenterar material från sitt nya album.

”Ett säkert grepp om traditionen, fräscha, personliga idéer, briljant teknik, delikat anslag, utvecklat harmonisinne och en frasering med verklig auktoritet – i John Venkiah har vi en rikt, för att inte säga komplett utrustad ung jazzpianist.”  Ystad Allehanda 

John Venkiah - piano/sång
Simon Petersson - kontrabas
Kristoffer Rostedt - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
A Tribute To Dire Straits - On The

A Tribute to Dire Straits - On the Swedish NightBesök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Kungliga Djurgården 11593

Info:
Ambrose Akinmusire

Ambrose Akinmusire

 

Med 2011 års When The Heart Emerges Glistening på klassiska Blue Note gjorde Ambrose Akinmusire inte bara en debut för ett stort skivbolag – han blev också ett namn på allas läppar. En kritiker i New York Times listade albumet som det årets bästa – och sedan har framgångarna fortsatt för den relativt unge trumpetaren och kompositören (född 1982).

Men det är med senaste albumet – ett imponerande livealbum som omfattar 16 spår – som han verkligen visar sina kvaliteter. Återigen ges den ut av Blue Note men det är inte det enda klassiska med detta album. Skivan är, som titeln antyder, inspelad på en ledgendarisk New York-klubb: A Rift in Decorum: Live at the Village Vanguard.

– Det kändes fint att spela in skivan där. Det var som om alla som spelat där tidigare omfamnade vårt sound, har Akinmusire sagt om inspelningstillfället.

Tillsammans med högst kompetenta bandmedlemmarna Sam Harris (piano), Harish Raghavan (bas) och Justin Brown (trummor) visar Ambrose Akinmusire exakt varför han är en av jazzens mest intressanta namn just nu. Ett spår som A Song To Exhale (Diver Song) är en av senare års vackraste jazzballader – medan Trumpet Sketch (Milky Pete) visar upp en mer avantgardistisk och expressiv sida.

Räkna med både det introverta och extroverta när Ambrose Akinmusire och hans band besöker Fasching.

 

Ambrose Akinmusire - trumpet
Sam Harris - piano

Harish Raghava - bas
Justin Brown – trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
A Broken Frame

A Broken Frame

A Broken Frame unplugged Live at Pub Anchor!Besök webbplatsen

Plats: Pub Anchor
Adress: Sveavägen 90

Info:
Into The Great Wide Open - Sorgekon

Into the great wide open - Sorgekonsert för Tom Petty

Tor 26 Okt 18:30-01 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Into the great wide open - Sorgekonsert för Tom Petty


En av rockhistoriens absolut största har försvunnit från oss alldeles för tidigt.”Lillebrorsan” till Beatles, Byrds och Dylan växte snabbt till att bli en kraft som kunde få legender att samarbeta, samtidigt som han själv gav världen odödliga popanthems. Otaliga är de artister som inspirerats av Pettys sound, magiska melodier och hans självklara, samtidigt ödmjuka framtoning. Han fick oss att fatta att man inte behöver spotta blod, slå sönder instrument eller desperat visa upp sig som uppfyllare av rockmyter för att vara en gigantisk stjärna. 

The Virtues har årligen hyllat Tom Pettys musik det senaste decenniet för ett alltid fullproppat Lasse i parken. Det här var inte anledningen vi hoppades på en extra hyllningskväll under hösten, men vi hoppas att den kan bidra till att minnet av legendaren lever vidare.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Sunrise Avenue

SUNRISE AVENUE

Med ett nytt album i ryggen kommer Sunrise Avenue till Stockholm. 26 oktober spelar dom på Klubben. Biljetterna släpps nästa onsdag via Eventim.se.

Ladda för en av höstens stora höjdareBiljetterBesök webbplatsen

Plats: Klubben
Adress: Mrtendalsgatan 2-8

Info:
Marquis Hill Blacktet

Marquis Hill Blacktet

 

Chicago är en av de anrika städerna inom jazzens historia. Louis Armstrong, Jelly Roll Morton och andra satte agendan under tidigt 1900-tal. Efter det följde storheter som Art Ensemble of Chicago och Herbie Hancock. Själv kanske han inte är riktigt där än, men faktum är att Chicago-sonen Marquis Hill har blivit ett av de hetaste namnen i amerikansk jazz ända sedan han kammade hem förstapriset i Thelonious Trumpet Competition år 2014 – vilket förutom en ansenlig prissumma också gav honom skivkontrakt med Concord Records.

På senaste skivan, The Way We Play, blandade han Theolonious Monk-klassiker som ”Straight No Chaser”, Herbie Hancock-spår som ”Maiden Voyage” med egenkomponerade stycken. Soundet är modernt och grooveorienterat. Trumpetaren Marquis Hill lånar från traditionell jazz men blandar också in element från hiphop och spoken word.

 Marquis Hill - trumpetJoshua Johnson - altsaxofonJoel Ross - vibrafon Jeremiah Hunt - bas Makaya McCraven - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Vasti Jackson

Vasti Jackson

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år I samarbete med klubben From The Soul presenteras blueslegenden Vasti Jackson från Mississippi!

Vasti Jackson är känd för sin fantastiska souliga röst och sitt extraordinära gitarrspel. Han förmedlar en inlevelse i sitt artisteri som ingen kan stå emot, mycket på grund av att Jackson stilmässigt är skolad via kyrkans gospel.

Jackson skriver och producerar musik till sig själv och till andra, och har samarbetat med namn som Z.Z. Hill, Johnnie Taylor, Denise LaSalle, Little Milton, Bobby Bland, Katie Webster, The William Brothers, Jackson Southernaires och Daryl Coley. Dessutom har han vunnit flertalet priset genom åren, både för sin musik och sitt gitarrspel. Bland de finaste priserna finns Mississippi Musicians Hall of Fame inductee (2012) och Albert King Lifetime Guitar Award recipient (2015).

Under denna konsert i Nalen klubb blir Vasti Jackson ackompanjerad av Sveriges kanske flitigaste pickupband Top Dogs som specialiserat sig på att turnera med internationella soul- & bluesstjärnor.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Close-up Båten Efterfest | Diaboli

Close-Up Båten efterfest | DIABOLICAL | THE UGLY | WORMWOOD

Fre 27 Okt 19-03 strand, stora scenen 20 årEvenemang på Facebook.
Close-Up Båten efterfest | DIABOLICAL | THE UGLY | WORMWOOD


Close-Up Båten bjuder in till en stenhård efterfest!

På scen:
DIABOLICAL
https://www.facebook.com/diabolicalofficial
THE UGLY
https://www.facebook.com/theuglyofficial
WORMWOOD
https://www.facebook.com/WormwoodSWE

Fri entré 19-21 vid uppvisande av hyttnyckel från Close-Up Båten 21.https://www.facebook.com/diabolicalofficial https://www.facebook.com/theuglyofficial https://www.facebook.com/WormwoodSWEBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Indie Fridays | Djs Klubb Common Pe

Indie fridays | DJs Klubb Common People | Tema: Shoegaze

Fre 27 Okt 18-03
DJs 22-03 strand, bar brooklyn 20 år
Indie fridays | DJs Klubb Common People | Tema: Shoegaze


Klubb Common People bjuder in till shoegazefredag på Bar Brooklyn! Förvänta dig att höra musik från band som Slowdive, Ride, The Verve, My Bloody Valentine, The Horrors och Lush med diverse utsvävningar inom genren. 

DJs: Elin Strömberg (Popmani), Daniela Lillhannus (Popmani) och Lisa Elmér.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
00-03 Dj Ömer Akay

00-03 DJ Ömer Akay

Fre 27 Okt 00-03 strand, stora scenen 20 år
00-03 DJ Ömer Akay


Ömer ifrån Rockregeringen bjuder på dansgolv med klassik hårdrock. Räkna med mycket av Iron Maiden, Mötley Crüe, Guns n' Roses, AC/DC, Motörhead, Judas Priest mmBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Martinez

MartinezBesök webbplatsen

Plats: Under bron
Adress:

Info:
Rise Against

RISE AGAINST

ALBUMAKTUELLA RISE AGAINST TILL SVERIGE – MED GÄSTER!

Nya albumet ”Wolves” släpptes förra veckan och Chicago-bandets åttonde(!) fullängdare har inte gjort fansen besvikna. Med nya singeln ”The Violence” och monsterhits som ”Savior”, ”Prayer Of The Refugee” och ”Hero Of War” i sin diskografi är bandet redan ikoniska. Nu kommer de till Sverige! Fredag 27 oktober kommer Rise Against till Fryshuset – dessutom med Sleeping With Sirens +PEARS – the band som gäster!

Biljetterna släpps fredag 16 juni kl. 10.00 via LiveNation.seÅldersgräns. 13 årBiljetterBesök webbplatsen

Plats: Klubben
Adress: Mrtendalsgatan 2-8

Info:
Britta Byström & @rachmaninov

Britta Byström & @RachmaninovBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: Dag Hammarskjölds väg

Info:
Homeboy Sandman

Homeboy Sandman

 

Hiphopgeni, musiker och MC uppvuxen i Queens NY, London och på Long Island. Signad till ikoniska labeln Stones Throw Records och är nu aktuell med nya albumet Veins. Homeboy Sandman skriver dessutom för Huffington Post och Gawker - men det är i musiken som hans röst är som allra starkast. Debutplattan släpptes 2007 och sedan dess har hyllningarna haglat över hans säregna musik och distinkta engagerade texter.

homeboysandman.comBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: Kungsgatan 63

Info:
Mats Westling

Mats Westling

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Göteborgaren Mats Westling släpper nytt och kommer till Nalen Klubb för sin releasefest.

Den 27 oktober är det äntligen dags för release av Mats Westlings sjätte album, vilket givetvis firas med en hejdundrande konsert och fest! Mats slog igenom med radiohiten Perfekt år 2008 och är en flitigt turnerande artist med fans över hela Norden som genom åren samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson, Idde Schultz med flera.

Den nya plattan är producerad av Petter Eriksson, som tidigare jobbat med Daniel Lemma och Sofia Karlsson, samt Mats själv. Under releasefesten kommer Westling att bjuda på såväl nya låtar som tidigare sånger.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Macka B & Roots Ragga Band

MACKA B & ROOTS RAGGA BAND

Insläpp: 21:00
Scen: 22:30
18 år En av Storbritanniens mest legendariska reggae-artister kommer till Sverige! Med starka influenser från artister som U-Roy, I-Roy, Big Youth och Prince Far I har Macka B till slut utvecklat en egen stil och varit ovärderlig för den brittiska reggaen och dancehallmusiken.

Influerad av den tidiga reggae- och toasting-kulturen startade Macka B som ung i soundsystemet Exodus. Med starka influenser från artister som U-Roy, I-Roy, Big Youth och Prince Far I har Macka B sedan utvecklat en egen stil och varit ovärderlig för brittisk reggaen och dancehall. Macka B:s album Sign of the Times (1986) är fortfarande ett av de viktigaste och mest inflytelserika släppen i Storbritannien.

Trots sina stora framgångar har Macka B fokuserat på det politiska budskapet och medveten roots, reggae och dancehall. 30 år efter sitt första album släpper Macka B än i dag nytt material. Med låtar som Never Played a 45, Medical Marijuana Card and Gangster är han mer aktuell än någonsin. Hans virala genomslag med videoserien Medical Monday – en serie klipp och låtar som lyfter fram veganismens positiva effekter för människa och miljö – har hyllats flerfaldigt och låten Cucumba har mer än 30 miljoner visningar.

Biljett via förköp rekommenderas, men finns det biljetter kvar säljs de i dörren för 350 SEK.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Brolle In The Show - Elvis, Cash, T

Brolle In The Show - Elvis, Cash, The Killer & MeBesök webbplatsen

Plats: Gota Lejon
Adress: Göta Lejon

Info:
Supersuckers | Doojiman & The E

Supersuckers | Doojiman & The Exploders | DJs Alex Vain + Blank Generation ”Greatest Rock n’ Roll Band in the World”

Lör 28 Okt 19-03 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Supersuckers | Doojiman & The Exploders | DJs Alex Vain + Blank Generation

”Greatest Rock n’ Roll Band in the World”

Lemmy sammanfattade saken bäst när han sa "If you don't like Supersuckers you don't like rock'n'roll". När det gäller rock'n'roll så är det ytterst få som kan slå Supersuckers och det finns en anledning till varför Lemmy älskade dom. Sedan starten har bandet levererat skiva efter skiva med smutsig, rå och helt lysande musik. För oavsett om det är klassikern Must've Been Highs nerknarkade country eller The Evil Powers Of Rock'n'Rolls punkexplosion så är skivorna alltid sinnessjukt bra. Också deras två senaste skivor - Get The Hell och Holdin' The Bag - bevisar att bandet fortfarande kan leverera skitig musik på en helt egen nivå. 

Så gör er redo för att se "the greatest rock'n'roll band in the world"!

Doojiman & The Exploders 
Stockholmsbandet Doojiman & The Exploders spelar ösig punkrock'n'roll av den gamla skolan. När dom spelade på festivalen Drenched in Beer tidigare i år så presenterades dom som "Iggy Pop reinkarnerad" - och visst hör man influenserna från Iggy Pop, utblandade med influenser från nittiotalets action rock-scen och modern punkrock. Med ett sinne för humor och ett hjärta fullt av vrede gör Doojiman & The Exploders kärlekslåtar som du aldrig hört en kärlekslåt förut. Bandet släppte debutalbumet Sweden's Newest Hit Makers 2015 och arbetar nu på sin nya EP Crazytown Deluxe.
Facebook: https://www.facebook.com/supersuckers Website: www.supersuckers.com Youtube: https://www.youtube.com/user/officialsupersuckersBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info: