LIVEBAND BETA - Denna release är under utveckling och vissa funktioner och API:er är inte igång än.

Gig & Spelningar

Namn
Info / Karta
Sam Smith

Sam Smith

Den brittiske superstjärnan Sam Smith intar Ericsson Globe i Stockholm den 19 april, 2018. Köp biljett på AXS.com!Åldersgräns*

13 årSupport

Lewis CapaldiViktigt när du köper biljetter

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet eller existens samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.Starta kvällen på bästa sätt

Kom tidigt och ladda upp med oss! Läs mer om Mat & dryck och hur du bokar bord.#JAGVARHÄR

Du är en del av upplevelsen! Visa att du var här. När det hände. Live. Tagga dina bilder från konserten med #JAGVARHÄR.

Kuriosa om Sam Smith

Redan då Sam Smith, i oktober 2012, introducerade sig själv för omvärlden genom att ta i från tårna i refrängen på Disclosures singel ”Latch”, stod det klart att vi hade att göra med en sångare utöver det vanliga. Resten är modern pophistoria.

Med det nya albumet i ryggen kommer Sam Smith till Ericsson Globe 19 april. Räkna med en av 2018-års absoluta konserthöjdpunkter!

Sam Smith samarbetar med PLUS1. Det innebär att 10 kronor från varje såld konsertbiljett går till War Child för att skydda, utbilda och stå upp för krigsdrabbade barns rättigheter. Mer info om War Child.Besök webbplatsen

Plats: Stockholm Globe Arenas
Adress: Globentorget 2

Info:
Adriatique

AdriatiqueBesök webbplatsen

Plats: Slakthuset
Adress: 6 Slakthusgatan

Info:
Pernilla Wahlgren

Pernilla WahlgrenBesök webbplatsen

Plats: Rival
Adress: Mariatorget 3

Info:
Svenska Stjärnor - Sveriges Radio

Svenska Stjärnor - Sveriges Radios SymfoniorkesterBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: 3 Dag Hammarskjölds väg

Info:
Zara Mcfarlane

Zara McFarlane

 

En av den brittiska jazzens mest framstående vokalister kommer tillbaka till Fasching med helt nytt material.

Tidigare i år gjorde Zara McFarlane en uppmärksammad cover på Max Roachs låt All Africa – som ursprungligen fanns med på We Insist! Max Roach’s Freedom Now Suite som som var en kommentera till både den amerikanska medborgarrättsrörelsen och den afrikanska frihetsrörelse som gjorde upp med de forna kolonialmakterna.

All Africa finns inte med på Arise – Zara McFarlanes tredje album som kom på Gilles Petersons Brownswood Recordings tidigare i år. Men det finns gott om andra guldkorn där, som matchar det anspråksfulla covervalet (inklusive engagerade texter). På skivan utforskar Zara McFarlane diasporan och hur det är att växa upp i England med jamaicanska föräldrar. Tillsammans med sina briljanta musiker rör sig McFarlane ledigt genom musikgenrer som hard bop och dub – samtidigt som hon kryddar dem med jamaicanska och afrikanska inslag. På scen har hon en närvaro och kraft som får detta starka musikaliska material att verkligen komma till sin rätt.

Ända sedan debutalbumet Until Tomorrow från 2011 har hon omnämnts som en av de mer lovande rösterna inom brittisk jazz. Men i och med nya albumet och de bejublade konserter hon gjort med material från detta är det dags att sluta tala om ”lovande”.

Zara McFarlane är kort och gott en av de största inom jazzen idag.Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Carlo Lio

Carlo LioBesök webbplatsen

Plats: Solidaritet
Adress: 75 Arenavägen

Info:
Soul

SOUL

Stockholms mesta soulklubb sen 1993!

I mer än 20 år (!) har trogna fans vallfärdat till Fasching varje lördag för att dansa sig svettiga till den bästa soulen och funken från sextio- och sjuttiotalen.

Resident-DJ’s är Munken och Robert Baum som spelar allt från soul, disco och rare grooves till funk och latin: allt som svänger helt enkelt! Från midnatt till 04:00, varje lördag!

facebook.com/clubsoul

www.clubsoul.net

SOUL på Spotify Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Keyon Harrold

Keyon Harrold

 

Varierat, elegant och oväntat. Trumpetaren Keyon Harrold är en starkt lysande stjärna och lyckas väl med vad han än tar sig för.

Keyon Harrold syns visserligen inte i bild. Det är regissören och skådespelaren Don Cheadle som innehar rollen som Miles Davis i filmen Miles Ahead. Men det är Harrolds trumpetspel som hörs i filmen och på soundtracket. Det är inte så konstigt att valet föll på Keyon Harrold – han är en av världens mest efterfrågade jazztrumpetare och är det någon som kan imitera den store Miles så är det han.

Sedan första albumet Introducing Keyon Harrold har karriären varit spikrak för den relativt unge trumpetaren (född 1980). På mer än hundra skivor har han backat upp världsartister som Jay-Z, Erykah Badu, Beyoncé och Lauryn Hill – bara för att nämna några. Han har också hunnit turnera som soloartist och som livemusiker.

Med förra årets album The Mugician visade han både sitt bländande trumpetspel och sin bredd. Skivan blandar friskt mellan jazz, r’n’b, hiphop och gästas av stjärnor som Robert Glasper och Pharoahe Monch.

Räkna med det oväntade och det energiska när Keyon Harrold nu äntligen har tid att komma till Fasching.

Keyon Harrold – trumpet/sång
Shedrick Mitchell – piano/keyboards
Nir Felder – gitarrr
Burniss Travis – elbas/kontrabas
Charles Haynes – trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
A Playground Birthday Ball!

A PLAYGROUND BIRTHDAY BALL!Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Newwaves

NewWaves

We will be the paus-performance at the Livekarusellen - Battle of the bands Competition.Besök webbplatsen

Plats: Bryggarsalen
Adress: Norrtullsgatan 12

Info:
30 Seconds To Mars Stockholm

30 Seconds to Mars Stockholm

That's right, ladies and gentlemen do we have some good news for you! Yes, if you couldn't guess from the big letters written above, 30 Seconds To Mars is setting to play the oh so impressive  Annexet! With  30 Seconds To Mars  setting out to give a show that'll dazzle, inspire and everything in between, you know you'll be in for an incredible show!  Even better news, with StubHub now offering tickets for 30 Seconds to Mars Stockholm there's literally no good reason you should pass up on this incredible opportunity! So hurry up and be one of the firsts to have a 30 Seconds to Mars Stockholm ticket in your pocket! Besök webbplatsen

Plats: Annexet
Adress: 1 Arenatorget

Info:
Thirty Seconds To Mars: The Monolit

Thirty Seconds to Mars: The Monolith TourBesök webbplatsen

Plats: Annexet
Adress: 1 Arenatorget

Info:
Perez / Patitucci / Blade

Perez / Patitucci / Blade

Children of the Light

 

Wayne Shorters tre musikaliska följeslagare står på egna ben – och briljerar som pianotrio!

Danilo Perez, John Patitucci och Brian Blade ingår sedan länge i Wayne Shorter Quartet. Tillsammans har de formats och påverkats av den store Shorters musikaliska visioner. Sedan några år tillbaka spelar de tre musikerna också tillsammans som pianotrio, där Danilo Perez sätter agendan bakom klaviaturen. John Patitucci växlar mellan el- och kontrabas och den mästerlige trumslagaren Brian Blade håller rytmen som få andra. När de tre uppträdde under Blue Note Jazz Festival för några år sedan skrev en lyrisk All About Jazz-recensent att vi med denna pianotrio har att göra med jazzmusiker som inte bara är briljanta, utan också de som är mest befriade från klischéer och poser inom jazzen idag.

De är kort sagt geniala. Med eget material och några hyllningar till vännen och kollegan Wayne Shorter improviserar de sig fram till stordåd som Children of the Light Trio. Det har sagts om dem att ett soundcheck med denna trio låter bättre än häften av alla inspelade jazzalbum på marknaden. Det är kanske inte helt sant, men faktum kvarstår: detta är storslagen jazz av briljanta och innovativa musiker.


Danilo Perez - piano
John Patitucci - bas

Brian Blade - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Dua Lipa

Dua Lipa

Customers have to be over 18 to attend this event.Besök webbplatsen

Plats: Annexet
Adress: 1 Arenatorget

Info:
Johan LindstrÖm Septett

JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT

Efter ha genomfört ett par konserter under 2017 är det äntligen dags för Johan Lindström Septett att presentera sitt nysläppta debutalbum ”Music For Empty Halls”. Musikerna är handplockade för att framföra detta material, som Lindström har skrivit exklusivt för projektet. En suggestiv och sömlös blandning av jazz, blues och artrock som liknar allt och inget du tidigare har hört.

Johan Lindström (gitarr/pedal steel/piano) blev redan i unga år uppmärksammad som frilansgitarrist i olika sammanhang. I takt med att ryktet började gå om hans trakterande av pedal steel, började han sakta karva ut en egen nisch i svenskt musikliv.  Som medlem i mångfaldigt grammisbelönade Tonbruket har han både gjort originalmusik och spelat bakom Ane Brun. Han är också en flitigt anlitad arrangör.

Så låt Johan Lindström Septett förtrolla dig med sina förledande enkla, men mycket suggestiva melodibyggen. De har både rötter och vingar.

 

Johan Lindström - gitarr, pedalsteel
Jonas Kullhammar - sax

Jesper Nordenström - keyboards
Per ”Texas” Johansson - sax, klarinett
Mats Äleklint - trombon
Torbjörn Zetterberg - kontrabas
Konrad Agnas- trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Niall Horan

Niall HoranBesök webbplatsen

Plats: Klubben
Adress: 2-8 Mårtensdalsgatan

Info:
Jam!

Jam!

 

Under våren 2018 presenterar Fasching serien JAM: fem kvällar, fem oskrivna blad med fem olika jamledare under vilkas vingar en spännande och oförutsägbar konsertkväll kommer ta form. Kom och häng, lyssna - eller om andan faller på - gästa på scenen. 
JAM har alltid fri entré.

Vårens jamledare:

31/1 - Elin Larsson
28/2 - Erik Söderlind
28/3 - Daniel Fredriksson
25/4 - Gustav Lundgren
30/5 - Amanda SedgwickBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Nahko & Trevor Hall

Nahko & Trevor Hall

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år För första gången ska hajpade artisten Nahko, som länge var frontman för indiemusikskollektivet Medicine for the People, bege sig ut på en akustisk soloturné tillsammans med singer-songwritern och tillika vännen Trevor Hall. Under vårturnén besöker de ett fåtal städer i Europa under våren, med ett Sverigeexklusivt stopp på Nalen den 25 april, för en gemensam konsert.

Turnén kommer efter succén i samband med Nahkos debut-soloalbum My Name is Bear som släpptes förra året, och som kan ses som en allegori över hans liv och uppväxt. Skivan hyllades, mycket tack vare den starka personliga prägeln och intima känslan, men också för Nahkos underbara gitarr- och pianospel. Hans musik är dock svår att beskriva: någonstans i gränslandet mellan folk, rock, indie och stundvis hip hop – men så har han också rötter från Filipinerna, Puerto Rico och USA:s ursprungsbefolkning.

Trevor Hall:s musik är även den en blandning. Tänk indie, roots och folk, med en tydlig inspiration från Indien, och kort sagt ofta det perfekta sommar-soundtracket. Hans senaste album The Fruitful Darkness finansierades via en croudfunding-kampanj som blev den största musikkampanjen på Kickstarter under 2017. Skivan, som ännu inte är helt klar, släpps i delar – eller installationer – på särskilda datum och längre fram i år kommer en deluxe-version av albumet.

Tillsammans kommer de båda vännerna till Nalen för en akustisk konsert den 25 april som kommer att bli lika delar intim som magisk.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Chrysta Bell

Chrysta Bell

 

Twin Peaks-fenomenet bjuder in till en surrealistiskt vacker resa genom amerikana och pop.

Årets stora tv-händelse är utan tvekan David Lynchs serie Twin Peaks: The Return. En av de nya bekantskaperna i serien är FBI-agenten Tammy Preston – som står för en sval och knivskarp logik i en annars drömlikt surrealistisk tillvaro. Rollen var som klippt och skuren (och möjligen specialskriven) för sångerskan och skådespelaren Chrysta Bell.

Det är nämligen inte första gången hon samarbetar med David Lynch. Han har tidigare producerat hennes drömska, dramatiska popmusik och kallat henne ”sin nya musa”.

Men alla som sett Chrysta Bell på scen vet att hon klarar sig fint utan herr Lynch, även om det inte är någon nackdel om man gillar den skruvade logik han gjort en filmkarriär kring. För även Chrysta Bell har en förkärlek för det dramatiska, det retrodoftande och det svalt eleganta och hennes röst är både undflyende och stark. Musik som lånar från både amerikana och sval elektronisk pop – och vars drömska tongångar fungerar både på The Bang Bang Bar i Twin Peaks och här på Fasching i Stockholm.

Chrysta Bell Zuct - sång/gitarr
Christopher Smart - bas/sång
Jon Sanchez - gitarr
Jayson Altman - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Imagine Dragons Stockholm

Imagine Dragons Stockholm

That's right! Imagine Dragons is coming to your town and will be performing live at Ericsson Globe, so give a warm welcome to the best musicians of the year with your Imagine Dragons Stockholm tickets! The wait has been long, but now it's the time to purchase your Imagine Dragons Stockholm tickets and attend the best show ever! Make sure you listen to the latest tracks before the event, for Imagine Dragons will be singing them at the concert and you will have to sing along! Get hold of your Imagine Dragons Stockholm tickets and have the best day of your life. You won't regret it!Besök webbplatsen

Plats: Stockholm Globe Arenas
Adress: Globentorget 2

Info:
The Prototype

The Prototype

The Prototype: Några av Stockholms hippaste DJ's spelar musik som håller dig igång natten gång. Okända B-sidor och album mixas med låtar som du inte hört på flera år. The Prototype tar tillbaka klubbkulturen till eran då klubbarna var stället där du först fick höra den senaste musiken - och återse dina bortglömda favoriter.

The Prototype äger rum varannan fredag under våren på Fasching 00-04.
​​​​​​​Åldersgräns: 23 år.
Entré: 150 krBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Lizell, Holmqvist & Green

Lizell, Holmqvist & Green

Insläpp: 19:00
Scen: 19:00
18 år Arvid Lizell, Teodor Holmqvist och August Green är tre singer/songwriters från Stockholm som sluter upp och gör en gemensam spelning där de under en kväll i Nalen bar spelar ett set var. De går alla under genren indiefolk och utlovar en riktigt mysig kväll!

Arvid Lizells musik har av vissa beskrivits som sårbar och bräcklig, men ändå kraftfull och hjärtskärande. Efter den flitigt streamade Through The Pines har han nu släppt sin nya låt Framed Freedom

Teodor Holmqvist föddes i Stockholm men är numera bosatt i Umeå. Hans första EP Time Says So innehöll flera trallvänliga låtar som levererar dagdrömmande historier om hans personliga resor. Hans senaste släpp Lend Me A Hand har redan blivit hyllad av flera kritiker och snart stundar ännu ett EP-släpp.

August Green är stockholmaren som flyttade ned till Blekinge på jakt efter lugnet i tillvaron. Han gjorde om en sjöbod i skärgården till en studio, där många av hans låtar nu blivit till. Han har i skrivande stund släppt sex låtar där singeln Pictures är den som nått mest framgång. Han försöker i sina texter att fånga och belysa det vackra i vardagen som alltid finns där men så ofta glöms bort.

Fri entré!Besök webbplatsen

Plats: Nalen
Adress: Regeringsgatan 74

Info:
Franska Trion

Franska Trion

 

Franska Trion - en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra.

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig: banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson och Viktor Turegård är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes oh Fibes, Peps Persson och Björn Olsson m. fl.

Nu kommer gruppen åter till Fasching efter förra årets utsålda konsert!

Matti Ollikainen - sång/pianoViktor Turegård - kontrabasThommy Larsson - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Perc - Perc

Perc - PercBesök webbplatsen

Plats: Stockholm, Stockholms län, Sweden
Adress: Skansen

Info:
Chopin & Adés - Medlemmar Ur Sver

Chopin & Adés - Medlemmar ur Sveriges Radios symfoniorkester, Daniel HardingBesök webbplatsen

Plats: Berwaldhallen
Adress: 3 Dag Hammarskjölds väg

Info:
Bobby Oroza & Cold Diamond & Milk

Bobby Oroza & Cold Diamond & Milk


Efter att ha medverkat i flera grupper på den finska musikscenen tar nu Bobby Oroza klivet upp i strålkastarljuset med sin egen stil som kombinerar den finska råa romantiken med soul och rock.

Bobby Oroza föddes i Helsingfors in i en musikerfamilj och kom från en tidig ålder i kontakt med jazz och bluesen men även Motownhitsen, gospel och doowopgrupper såsom The Drifters och The Clovers samt Nord- och sydamerikansk folkmusik och Nyuricansk salsa. Allt detta hörs i Bobbys musik.

Bobby Oroza startade sin professionella musikaliska karriär i början av tonåren med gitarr och slagverk. Idag spelar han tillsammans med Timmion Records husband Cold Diamond & Milk och deras debutalbum kommer ut nu 2018. Kvällen på Fasching utlovar en säregen finsk version av soul som vi garanterar att du kommer att älska.Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Bryan Adams

Bryan Adams

Multimiljonsäljande världsstjärnan Bryan Adams kommer med hans “The Ultimate Tour” till Ericsson Globe i Stockholm den 29 april, 2018! Köp biljett på AXS.com!Viktigt när du köper biljetter

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet eller existens samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.Starta kvällen på bästa sätt

Kom tidigt och ladda upp med oss! Läs mer om Mat & dryck och hur du bokar bord.#JAGVARHÄR

Du är en del av upplevelsen! Visa att du var här. När det hände. Live. Tagga dina bilder från konserten med #JAGVARHÄR.

Kuriosa om Bryan Adams

Bryan Adams är en av de absolut främsta liveartisterna vi har – med sin energifyllda och självklara scennärvaro tillsammans med sin otroliga röst är en Bryan Adams-konsert alltid något väldigt speciellt. Han har turnerat över hela världen i snart 4 decennier.

Adams kommer ge oss en konsert full av material från hans kommande nya album ”Ultimate” som innehåller en blandning av både nytt material och alla enorma hits från hans karriär såsom ”(Everything I Do) I Do It For You”, ”Can’t Stop This Thing We’ve Started”, ”Summer of ’69”, ”Heaven” och många fler.Besök webbplatsen

Plats: Stockholm Globe Arenas
Adress: Globentorget 2

Info:
Jumper

Jumper

Insläpp: 19:00
Scen: 19:45
18 år Popgruppen Jumper, ett av Sveriges mest framgångsrika band, är tillbaka! Med ny musik i bagaget – och fler nyheter på gång – kommer de till Nalen för en exklusiv Stockholmskonsert.

Den värmländska kvintetten Jumper, med rötter i lokala punkband, slog igenom 1996 och fick på kort tid stora framgångar med hitlåtar som När Hela Världen Står Utanför och Tapetklister. Kort sagt: de blev snabbt ett av Sveriges just då största band. Debutalbumet följdes upp med stora turnéer och ytterligare två album, och framgångarna bara fortsatte.

Jumper vann Rockbjörnen 1996 för Årets svenska grupp och debutskivan röstades fram till Årets bästa popalbum av Musikjournalens lyssnare i Sveriges Radio. Efter en avslutande turné hösten 2000 gick bandmedlemmarna skilda vägar men förblev goda vänner.

2018 är de åter igen aktuella med ny musik och glädjande nog spelningar över hela Sverige, inklusive här på Nalen i Stockholm (en stad de inte spelat i på 20 år). Nya singeln Från Svart Till Vitt släpptes den 2 februari.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.EXTRAÖPPET I NALEN RESTAURANG!

I samband med Jumper-konserten öppnar vi upp Nalen Restaurang. Från klockan 16.00 står våra kockar redo med vår fulla à la carte-meny. Boka bord via hemsidan eller ring oss på 08-505 292 01.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensem

Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensemble

 

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

 INGO

 

Samtida populärjazz med en av Sveriges mest lovande unga jazzsångare i spetsen. Ingrid Malmén har hyllats för sitt uttryck och improvisationer - nu kommer kompositören och sångerskan med gruppen Ingo till Fasching.

Ingo gör kärnfull, melodiös jazz med starka och angelägna texter på svenska. Med förebilder som Klabbes Bank, Paavo och EST skapar gruppen ett modernt, skandinaviskt sound som i kombination med kraftfull närvaro och energi gör det svårt att lämna en konsert oberörd. Gruppen är aktuell med sin debutskiva Efterskalv och har spelat på Stockholm Jazz Festival, Unity Jazz och Glenn Miller Café.

Ingrid Malmén - sång
Tobias Johansson - piano
Mauritz Agnas - kontrabas
Tobhias Gräns - trummor
Jonathan Stribrny - trumpet
Hampus Adami - sång

 ROBERT NEVÉN ENSEMBLE

Träblåsaren och kompositören har starka rötter i såväl jazz som klassisk musik -nu tolkar Robert Nevén konstnären Paul Gauguin.

Robert Nevén associerar toner med olika färger och på så sätt skapat en tonpalett - en nyckel - för att översätta färgerna i Gauguins tavlor till tonmaterial. Kompositionerna ger ett genreöverskridande uttryck och till sin hjälp har blåsaren en blandning av klassiska och improvisationsmusiker.

Robert Nevén – saxofon & klarinett
Zaida Ponthin – violin
Oscar Edin – violin
Johannes Rydén – cello
TBA – viola
Jonas Grumstedt – kontrabas
Kim Sundell – gitarr
Rui Hallvares Andrade Paes – pianoBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Sing For Peace

Sing for peace

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Måndagen den 30 april intas Nalen av Sing for Peace. Kom och ta del av musik från Afrikas horn med artisterna Hind El Taher, Abrar Osman, Ali Dhaanto och DJ Dalion. Med musik från rika musikkulturer som historiskt har bundit regionen samman få vi chansen att ta del av just detta under en helkväll med ett fantastiskt syfte.

Ali Dhaanto
Ali Dhantoo är en av Somalias största artister och satte ”Dhaanto” musiken på kartan med sin mix utav den ursprungliga folkmusiken och dansen med beatet hämtat från popmusik och reggae. Ingen kan stå still när han kliver upp på scenen med sitt svängiga band!

Hind El Taher
Hind El Taher har gjort sig ett stort namn med sin unika mix av traditionell sudanesiska musik, reggae, latin och pop. Hind har turnerat i länder som Kanada, USA och Australien och var även del av det framgångsrika “Nile project” där hon representerade Sudan.

Abrar Osman
Agrar Osman är välkänd och omtyckt eritreansk artist, som började sjunga i Eritrea sedan mitten av 70-talet. Trots att Abrar lever i Europa och Tyskland, så reser han till olika länder och kontinenter, där eritreanerna befinner sig för att vårda den relation som han skapade med sina fans genom åren. Det som utmärker Abrar från många andra är att han sjunger på flera olika eritreanska språk.

DJ Dalion är en av Stockholms mest ansedda dj:s när det kommer till etiopisk och eritreansk musik och har tidigare värmt upp för storheter som Aster Aweke, Teddy Afro och Alpha Blondy.

Sing For Peace anordnas i samarbete mellan Selam och Nalen samt Nätverket för fred på Afrikas horn och är en del av projektet “All Stars Sverige”, med stöd av Postkodstiftelsen.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Mercury Rev

Mercury Rev

 

Under slutet av 90-talet släppte de amerikanska indierockhjältarna i Mercury Rev ett av årtiondets mest viktiga och inflytelserika album: Deserter’s Song. I år är det 20 år sedan albumsläppet, något som bandet kommer att fira genom att åka på turné och framföra albumet i sin helhet i en avskalad tappning. Missa inte chansen att uppleva detta fantastiska album i den finaste av versioner i en intim miljö.

Mercury Rev bildades i slutet av åttiotalet i Buffalo (NY) och leds av sångaren och gitarristen Jonathan Donahue och multiinstrumentalisten Sean “Grasshopper” Mackowiak. Under första halvan av nittiotalet släppte bandet tre album som hyllades av kritiker och etablerade dem som kultfavoriter, men som inte genererade någon vidare kommersiell framgång. När bandet började arbeta på det som skulle komma att bli Deserter’s Song såg de albumet som ett avsked snarare än en utveckling.

Trots detta kom det att bli bandets klart mest framgångsrika släpp, som i sin tur etablerade dem som ett av nittiotalets viktigaste indieband efter släppet i september 1998. Deserter’s Song utnämndes bland annat till samma års bästa album av NME, och har bara blivit viktigare med åren som har gått. Att få höra det här mästerverket i sin helhet är minst sagt en ynnest.Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Stellan Wahlstrom Drift Band

Stellan Wahlstrom Drift Band

Belpid-kväll på Southside Cavern (Hornsgatan 104, Stockholm, T-bana Zinkensdamm) onsdag den 2 maj. Fri entré! Finns bra bar och restaurang. STELLAN WAHLSTRÖM DRIFT BAND (21.00) Första spelningen sen förra året och det kommer att bjudas på flera nyskrivna låtar live för första gången. De har också grävt bland de äldre låtarna och hittat några gamla bortglömda non-hits. Dessutom ny trummis – Johan Svahn. Tillsammans med Johan Werner (piano). Mats Grönmark (gitarr) och Johan Adelman (bas). MATS KEMPE (20.30) Författaren (och före detta HighSpeedV-gitarristen) Mats Kempe läser ur sin kommande roman “Havet” som bland annat handlar om brittiska folkrocksångerskan Sandy Denny. CLOWNSKRÄCK (19.30) Ett nytt svenskspråkigt Belpid-band. Mer info kommer inom kort.Besök webbplatsen

Plats: Southside
Adress: Hornsgatan

Info:
G-eazy Stockholm

G-Eazy Stockholm

Not many people can boast the recent success experienced by G-Eazy, and while others may scoff, we at StubHub completely understand the appeal of G-Eazy! Because of this, we can’t be happier to finally offer G-Eazy tickets! Presented at the beautifully appropriate Annexet, G-Eazy Stockholm tickets are sure to be increasingly rare so be sure to get yours now, and avoid the scramble!Besök webbplatsen

Plats: Annexet
Adress: 1 Arenatorget

Info:
Stacey Kent - Utsålt

Stacey Kent - utsålt

 

Stacey Kent är en av Faschings stora publikfavoriter. Vid tidigare besök har hon trollbundit oss med eleganta tolkningar av de amerikanska, brasilianska och franska klassikerna. Med sin tidlösa röst, klockrena tajming och känsliga frasering har hon inte bara vunnit publik i Stockholm, utan över hela världen. Tidigare har hon även samarbetat med årets Nobelpristagare i litteratur Kazuo Ishiguro - som skrivit text till flera av Stacey Kents låtar.

När hon nu kommer tillbaka gör hon det med sitt mest ambitiösa material någonsin; I Know I Dream: The Orchestral Sessions är en skiva inspelad med full orkester som arrangerats av Tommy Laurence – och med en ambitiös blandning av Bossa Nova-klassiker, franska chansons och american standards-sånger såväl som nyskrivet material, signerat Stacey Kents make, bandkollega och producent för albumet: Jim Tomlinson.

Det kommer att bli en kväll att minnas.

Stacey Kent – sång
Jim Tomlinson – saxofoner, flöjt
Graham Harvey – piano, rhodes
Jeremy Brown – bas
Josh Morrison – trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Peter Nordberg

Peter Nordberg

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år Peter Nordberg har etablerat sig som ett stort namn på livescenen i utlandet. Nu är det dags för Nordberg att ta sig an sin hemstad Stockholm. Onsdag den 2 maj bjuder han därför in till en avskalad akustisk afton här på Nalen.

Peter Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien. Det är dock framför allt i vårt grannland Norge som han har nått störst framgång med topplisteplaceringar, grammisnominering, guld och platinasäljande album samt otaliga radio och TV-framträdanden. Men kanske är det ändå på livescenen han har fått sitt starkaste fäste. Genom ett envetet turnerande sedan mitten av 90-talet har Nordberg etablerat sig som ett namn större än många av Norges inhemska akter, och det senaste årets solokonserter har mötts av strålande recensioner:

Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører.
Tidens Krav, 10 april 2017

Nu är Peter Nordberg aktuell med det nya albumet Vi är bara ord som släpps den 27 april, och så sent som i februari släpptes duetten Du er her med Anita Skorgan. Med fem solo-album och tre album i samarbete med den norska artisten Vidar Johnsen har Nordberg en imponerande låtkatalog att välja från under sina konserter.

Denna konsert erbjuder både stående och onumrerade sittplatser.Besök webbplatsen

Plats: Stacken
Adress:

Info:
Colleen

Colleen

 

Från första skivans samplingar (hämtade från hennes omfattande skivsamling), via utforskandet av hur barockinstrument, kristallglas och elektronik fungerar tillsammans, till det att Cécile Schott började sjunga och använda sig av rytmer löper en logisk och intrikat väg som gjort varje nytt Colleen-album till en helt ny upptäckt.

Senaste albumet, A flame my love, a frequency skapade hon som en reaktion på terrordåden i Paris i november 2015. Resultatet är en sorgsen reflektion över våldets handlingar. Men det är också en skiva med hopp, ljus och optimism mitt i det svarta. Den här gången lämnade Colleen sitt favoritinstrument, den barocka viola da gamban, för att uteslutande använda gamla synthar som Septavox och ett Critter and Guitari Pocket Piano tillsammans med röst.

Det sökande och trevande som utmärker Colleens musik gör varje konsert spännande. Wired Magazine har jämfört hennes livespelningar med den känsla en kompositör som Philip Glass besitter och som består i att plocka samman synbart enkla element för att sammantaget låta dem bilda något mycket vackert och komplext.Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Petter Stockholm

Petter Stockholm

Petter is touring again! Don't miss out on this great opportunity to see Petter live, and buy your tickets now! Thanks to StubHub you will never have to miss out on the one and only Petter ever again! Buy and sell your tickets Petter Stockholm here at StubHub!Besök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Stupidity- The Fleshtones

Stupidity- The Fleshtones

The legendary rockers from New York City The Fleshtones return to Stockholm for a show with their friends Stupidity!Besök webbplatsen

Plats: GERONIMO'S FGT
Adress: 5 Stora Nygatan

Info:
Jazz I Bilder

JAZZ I BILDER

 

Sedan början av 80-talet har konstnären Håkan Wennström tecknat musiker under jazzkonserter. Under april – juni ställer tecknaren ut sina bilder på Fasching.

I konstnärens egna ord: 

I början på 80-talet började jag teckna musiker, på jazzklubben Hot House i Katrineholm. Ibland prickade jag rätt, och när den extraordinära pianisten Per Henrik Wallin var på besök med sin trio, kommenterade han en av mina teckningar med orden:  ”Bra, så känner jag mig när jag spelar”. Då förstod jag att jag prickat rätt. Sedan har jag fortsatt, varvat med annat skapande. Att lyckas fånga något av en musikers levande personlighet och musikaliska uttryck i en teckning är nästan som att vara med i orkestern.

Några finns inte i livet längre, men de lever vidare i sin musik. Och jag hoppas de gör det, även i teckningarna. Det är en ära att få visa teckningarna på Fasching, att de får möta en jazzintresserad publik. Välkomna!  Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Mabel

Mabel

 

2016 debuterade R&B-artisten Mabel på svensk scen under Way Out West-festivalen i Göteborg. Sedan dess har hon bland annat nominerats till BBC:s Sound of 2016, EP-debuterat och hyllats av såväl press som fans.  Nu är Mabel aktuell med mixtapet Ivy To Roses samt det faktum att hon reser med som support på Harry Styles hela Europaturné under 2018.

Efter examen från Rytmus musikgymnasium lämnade Mabel Sverige för att sätta fart på karriären i London. Det lyckades bra. Förra året fyllde hon 20 och listades som en av de viktigaste artisterna under året i BBC:s Sound of 2016. The Guardian utsåg hennes singel Thinking of You till sommarens låt. 

Hennes debut-EP – Bedroom EP – hyllades i pressen och hennes konserter har också lovordats stort. Hennes nya mixtape Ivy To Roses förstärker bilden om en sällsynt förträfflighet. Denna brittisk-svenska R&B-sångerska har inlett en karriär som ser ut att kunna ta henne långt.

Mabel är dotter till Neneh Cherry och Massive Attack-producenten Cameron McVey – men det är mest biografisk kuriosa. Detta är en artist som redan står stadigt på egna ben.Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Emok - Iboga And Friends

Emok - Iboga and FriendsBesök webbplatsen

Plats: Eventhuset
Adress:

Info:
Eli Verveine

eli verveineBesök webbplatsen

Plats: Trädgården
Adress: Hammarby Slussväg 2

Info:
Vårkonsert Med Radiokören

Vårkonsert med RadiokörenBesök webbplatsen

Plats: EngelbrektsKyrkan
Adress: 20 Östermalmsgatan

Info:
Metallica

Metallica

Hårdrocksjättarna Metallica kommer med sin ”WorldWired Tour” till Ericsson Globe i Stockholm för hela två konserter den 5 och 7 maj, 2018. Köp din biljett på AXS.com!

Support: norska Kvelertak

Personliga biljetter
Enligt önskemål från Metallica gäller personliga biljetter på denna konsert.

Besökarens/köparens namn står på biljetterna (max 4 biljetter per köp vid ordinarie biljettsläpp). Efter genomfört köp kan namnet inte ändras. Om bokningen gäller flera biljetter kommer det att stå samma namn på samtliga biljetter – i detta fall måste samtliga personer i bokningssällskapet gå genom biljettkontrollen samtidigt som köparen (det namn som står på biljetterna).

Köparen (det namn som står på biljetterna) ska ha med sig giltig ID-handling då stickprov där ID kontrolleras kommer att ske vid biljettkontrollen. Personen vars namn står på biljetterna måste vara en av personerna i bokningssällskapet.

Det namn som AXS-kontot är registrerat i, och som används vid köpet, är det namn som per automatik hamnar på biljetterna. Maxantalet är 4 biljetter per köp/konsert. Det innebär att det är möjligt att köpa fyra biljetter till båda konserterna.

Starta kvällen på bästa sätt
Kom tidigt och ladda upp med oss! Läs mer om Mat & dryck och hur du bokar bord.

#JAGVARHÄR
Du är en del av upplevelsen! Visa att du var här. När det hände. Live. Tagga dina bilder från konserten med #JAGVARHÄR.

Om konserten
Ja, det stämmer, Metallica kommer till Sverige för två konserter nästa år! Idag presenterar de Europadelen av sin ”WorldWired Tour” som de är ute på just nu. Turnén följer släppet av succéalbumet ”Hardwired… To Self-Destruct” från i höstas och landar i Stockholm för två konserter i Ericsson Globe den 5 och 7 maj 2018. 

I varje köpt biljett, via auktoriserad återförsäljare, ingår ett digitalt eller fysiskt ex av senaste albumet ”Hardwired… To Self-Destruct”. Information om hur du får albumet ges i bekräftelsemailet du får när du köpt din biljett, där kommer också info ges till alla som redan har albumet och av den anledningen vill ge bort det till någon. Notera att fraktkostnader tillkommer för det fysiska albumet.Besök webbplatsen

Plats: Stockholm Globe Arenas
Adress: Globentorget 2

Info:
Bill Evans Petite Blonde Ii"25 Anni

Bill Evans Petite Blonde II"25 Anniversary Tour"

Feat. Dennis Chambers, Ulf Wakenius & Gary Grainger

 

Petite Blonde är speciellt för Bill Evans. Med detta projekt reste han till Europa som bandledare för allra första gången. Året var 1992 – och den liveskiva som spelades in under turnén är en omhuldad klenod för fusionälskare.

Nu är det dags för en ny sväng till Europa – med andra upplagan: Bill Evans Petite Blonde II. Trummisen Dennis Chambers var med redan första gången. Han sitter kvar på trumpallen även denna gång. Men de båda andra musikerna är nya – i sammanhanget. För ”nya” i bemärkelsen orutinerade kan man inte direkt kalla dem – gitarristen Ulf Wakenius och basisten Gary Grainger. Svenske Wakenius kräver ingen introduktion – han är en av Nordens mest erfarna jazzmusiker. Grainger har samarbetat med John Scofield och bildade tillsammans med Dennis Chambers funkbandet Graffiti.

Bandets ledare, Bill Evans, har spelat med några av jazzens största. Bland annat Miles Davis – som kallade Evans för ”en av de bästa musiker jag någonsin träffat”.

Petite Blonde-albumet från 1992 innehöll ballader som smäktande The Watcher och fusion-funk-praliner som Captain Brutis – allt levererat med elegans och teknisk briljans. Det finns ingen anledning att inte förvänta sig detsamma av Petite Blonde II.


Bill Evans - saxofon/sång
Ulf Wakenius - elgitarr
Gary Grainger - elbas
Dennis Chambers - trummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Gycklargruppen Hyckel

Gycklargruppen Hyckel

Insläpp: 20:00
Scen: 20:30
18 år Sveriges enda kvinnliga gycklargrupp Hyckel har uppmärksammats bland annat på Breaking News och SVT Nyheter Öst, vunnit Wisby Awards för bästa show och tagit medeltidsvärlden med storm. Nu är det äntligen dags för dem att erövra även nutiden i Stockholm!

Gycklargruppen Hyckel är en feministisk humorgrupp som de senaste åren uppträtt på alltifrån medeltidsfestivaler till Blå Hallen till Me Too-manifestationer. De blandar skarp samhällssatir med humoristiska låtar, anatomilektioner, fågeldans och självupplevda pinsamheter. I samband med deras Spotify-release bjuder de på en helkväll här på Nalen, en helkväll med gästartister, punk, dansband och unik komik.

Hyckel består av Amy Alsegård, Cecilia Säverman och Yenny Marklund.

Kvällens gästband är inga mindre än dansbandet Hen-ingvarz och punkgruppen Sniglarna. Hen-ingvarz är Sveriges fetaste dansband bestående av sju mogna ladies som får allas dansbandshjärtan att dunka i minst 195 bpm. Med svängiga låtar om ensamhet, tvåsamhet, GT, katter, trosor och insemination kan ingen sitta still. Sniglarna levererar fantastisk, feministisk punk om känslor du aldrig skulle erkänna att du hade. Röjigaste aha-upplevelserna från musikaliska genier!

Från klockan 20.30 till 24.00 står Hyckel med gästartister för underhållningen. Därefter klubb, fest och dans med hemlig DJ.

Teckentolk: Thorbjörn Andersson kommer under kvällen teckna Hyckels sånger.

Vi öppnar 20:00 och om det finns biljetter kvar säljs i dörren för 250 SEK.
Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap)

Denna konsert är stående. Det kommer att finnas ett begränsat antal barstolar runt om i lokalen.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltigBesök webbplatsen

Plats: Stacken
Adress:

Info:
Eva Dahlgren

Eva Dahlgren

Under 13s will not be admitted to the event.Besök webbplatsen

Plats: Gota Lejon
Adress: 55 Götgatan

Info:
Susanne Sundfør

Susanne SundførBesök webbplatsen

Plats: Cirkus
Adress: Lilla Allmnna Grnd 2

Info:
Skálmöld & Omnium Gatherum Stockh

Skálmöld & Omnium Gatherum STOCKHOLMBesök webbplatsen

Plats: Klubben
Adress: 2-8 Mårtensdalsgatan

Info:
Macklemore

MacklemoreBesök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info: