LIVEBAND BETA - Denna release är under utveckling och vissa funktioner och API:er är inte igång än.

Gig & Spelningar

Namn
Info / Karta
Axel Boman / Sweden Only - Bomull A

Axel Boman / Sweden only - Bomull all night

all nightBesök webbplatsen

Plats: Off Opera
Adress:

Info:
Joel Mull - Joel

Joel Mull - JoelBesök webbplatsen

Plats: Off Opera
Adress:

Info:
Falakumbe - En Explosion Av Dansa

Falakumbe - En explosion av dansant Sydamerikansk musik och punk.

Köp biljett via Tickster.

150 kr + förköpFre 26 Apr Öppnar kl 18
Live ca kl 20 strand, bar brooklyn 20 årEvenemang på Facebook.
Tweet
cumbia punk ska

Falakumbe

En explosion av dansant Sydamerikansk musik och punk.

Från Andernas höga berg, Amazonas djupa djungel och Latinamerikas högljudda städer kommer Falakumbes explosiva ljud. Cumbia-reggae och Chicha-punk i en psykedelisk gryta av distade guitarrer, guiro och sång. Efter flera lyckade turnéer runtom i Sverige, Tyskland och Danmark kommer nu Falakumbes efterlängtade debutalbum Tropical Blast. Albumet genomsyras av sambaklanger, snabba ska-partier och rå punk. Falakumbe introducerade cumbia-punken för den svenska publiken med en ösig blandning av latinamerikanska rytmer, reggae och latin swing i punkbandstappning. Tack vare sina svettiga och energifyllda shower har Falakumbe blivit jämförda med storheter som Gogol Bordello och Chico Trujillo.https://www.facebook.com/FalakumbeBesök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
00-03 Dj Maydar | Fri Entré -

00-03 DJ Maydar | Fri entré -

Fri entréFre 26 Apr 00-03 strand, stora scenen 20 År
Tweet

00-03 DJ Maydar | Fri entré


Låtskrivaren, producenten och sångerskan Maydar kommer till Debaser Strand för att bjuda oss på sköna tunes bakom DJ-båset. Med känslomässig RnB och energihöjande Hip Hop får hon oss att glömma Stockholm för en stund och istället förflyttas vi till New Yorks vibrerande gator.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Maxida Märak | Dj Blkswe - Maxid

Maxida Märak | DJ BLKSWE - Maxida Märak släpper ny musik och åker ut på vårturné.

Köp biljett via Tickster.

Fri entre innan kl 20, därefter 150 kr. Begränsat Förköp 18 år. Fre 26 Apr Kl 19-03 strand, stora scenen 20 årEvenemang på Facebook.
Tweet
hip hop

Maxida Märak | DJ BLKSWE

Maxida Märak släpper ny musik och åker ut på vårturné.

En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för album-debut tidigt hösten 2019. Men innan dess åker hon ut på vårturné och släpper purfärska singeln ”Hatar” den 22 mars. En singel som premiär-spelades live inför en större publik i samband med Manifestgalan i år. Singeln följs upp av 4-spårs EPn ”Ärr” en dryg månad senare lagom till turnén.

Förra året skrev Maxida Märak nytt artist-avtal med Playground Music och samarbetet inleddes med släppet av ”Vill ni se en stjärna”, tolkningen av en av Sveriges mesta klassikers historiskt och även ”Järnrör”, Maxidas högst personliga inlägg i debatten inför det riksdagsval som genomfördes. Maxida själv säger: ”Nya singeln speglar min känsla av att vilja vara kvar i nuet. De där stunderna när man känner ren lycka och frihet, och sorgen över att de stunderna inte kan vara för evigt. Vi lever i en tid då, bakom allt det fantastiska, knackar också verkligheten på dörren och påminner oss om en väldigt mörk värld utanför.”

Nu är det en ny fas som inleds. Fortfarande grundad i explosiv och personlig hiphop, oftast med elektroniska beats som drivmedel, tar nu denna artist nästa naturliga steg i sin utveckling och får in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare och tar även tydlig inspiration från modern R&B. Fortfarande med tyngd och med budskap i fokus men nu med målet siktat på att nå ut bredare utan att tappa fotfäste eller identitet.

Maxida om turnén: ”Det känns fantastiskt! Jag trivs mycket bättre på resande fot än att vara stillasittandes, och min favoritdel i det här yrket är just livebiten. Extra kul känns det också för att vi ger oss ut med nytt material, som känns så viktigt att äntligen få kunna förmedla. Musiken är mitt främsta språk, och det är nya tider nu. Jag är nog som allra lyckligast på scen, och det här materialet och turnén kommer precis i rätt tid. Let´s do this Native style.”www.facebook.com/Maxida-MBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Dj Masaya -

DJ Masaya -

Fri entré Fre 26 Apr Kl 22-03 strand, bar brooklyn 20 år
Tweet

DJ Masaya


Dj Masaya rör ihop en cocktail bestående av transatlantiska toner mixade med elektroniska beats. Balkan och tunga tropiska rytmer som cumbia eller kuduro är hans specialiteter, blandade med elektronisk musik… ett globalt party fullknökat med beats och energi – den perfekta kombinationen för den eklektiska, internationella dansfest.Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Æmma - Art Of Sound

Æmma - Art of SoundBesök webbplatsen

Plats: Stockholm, Stockholms län, Sweden
Adress: Skansen

Info:
Amanda Ginsburg - Vill Du Fly Med M

Amanda Ginsburg - Vill du fly med mig i vardan?

Sen Amanda debuterade med sitt debutalbum ”Jag har funderat på en sak” belönades hon först med betyg 4 av 5 i Dagens Nyheter. Sedan fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendiet, flera tv-inslag bland annat i SVT Gokväll och Allsång på Skansen. Hon har nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium. Hon har spelat över hela landet för tusentals besökare och avslutade hösten med fina recensioner och bejublade konserter inför utsålda hus. Under våren 2019 åker Amanda ut på turné igen!

Amanda Ginsburg - Sång
Filip Ekestubbe - Piano
Ludvig Eriksson - Bas
Ludwig Gustavsson - TrummorBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Kaah + The Endorphins + Melo Stock

KAAH + THE ENDORPHINS + MELO Stockholm Soul

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern presenteras Stockholm Soul – Sveriges nya festival för modern soul. En tidlös genre som hela tiden förnyar sig och tar nya uttryck: R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Under festivalen kommer några av soulscenens mest intressanta och aktuella namn att ta plats på Nalen. Biljetter släppta!

KAAH
Det finns musik som är stillastående och så finns Kaah. På Kaah:s nya skiva “New Orleans” hör man en artist i ständig förändring. Albumet spränger musikaliska vallar och växlar mellan monoton funk, houseiga toner och samtida soul. På samma gång hypermodernt och djupt rotat i den afroamerikanska musikhistorien.

“New Orleans” är Kaahs sjätte album i en karriär som startade för över 20 år sedan när han revolutionerade svensk musik genom att göra soul på svenska grundat i gedigen hiphoptradition.

THE ENDORPHINS
Hon är sångaren med den gyllene rösten. Han är producenten och textsmeden. De har känt varandra hela livet och de växte praktiskt taget upp mitt i den blommande musikscenen i Stockholm. Tillsammans är de The Endorphins. Inspirerade av 90-talets rnb, 60-talets motown, vardagens poesi och i enkla ord – så skapar The Endorphins drömmig, euforisk, soulful och funky musik baserad på feel-good-vibes och rosa sockervadd.

“Vår musik handlar om att framkalla endorfiner. Det handlar om kärlek, vänskap, klubbar, fester och sex. Vi vill sprida bra energi, med en touch av future RnB. Energin i våra låtar influeras mycket av den energin som existerade i NYC under 70-talet – den där flykten från verkligheten som disco-eran bestod av” säger The Endorphins.

MELO
Under sitt kreativa alias Melo, skapar Nils Tull musik som andas soul och rnb. En sångare, musiker och producent, som med sitt debutalbum Off My Chest tog kritiker och musikälskare med storm. Uppföljaren lät vänta på sig, men nu jobbar Melo på ett nytt soloalbum. På Sthlm Soul spelas några av dom nya låtarna för första gången någonsin. Uppbackad av musiker i världsklass, alltid med Melos unika röst i fokus, blir det en spelning du inte vill missa.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Dim Out + Rob Milton Stockholm Sou

DIM OUT + ROB MILTON Stockholm Soul

Insläpp: 21:00
Scen: 22:00
18 år I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern presenteras Stockholm Soul – Sveriges nya festival för modern soul. En tidlös genre som hela tiden förnyar sig och tar nya uttryck: R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Under festivalen kommer några av soulscenens mest intressanta och aktuella namn att ta plats på Nalen. Biljetter släppta!

DIM OUT
Svensk-kanadensiske musikproducenten Dim Out, eller Christopher Cook som han egentligen heter, släpper inom kort sitt debutalbum “Incredible Planetary Dragons”. Dim Outs ljudvärld är en alkemi av oldschool-analogt, hip-hopbeats, soul, funk och psykedeliska. Känd för sin silkeslena, udda röst och sin säregna sångstil. Hans beskrivits som “den nya vägen av svensk själ” av Mats Nileskär (P3 Soul). Dim Out är musik för den som lyssnar på Anderson Paak, Louis Cole och Little Dragon.

ROB MILTON
Rob Milton är ung och kreativ både som musiker och musikjournalist. Som indiesångare har han lyckats göra sig ett namn genom att producera ett överflöd av musik men även bloggat för SoulBounce och Virgin Com. Hans musik är återkommande hyllad i DJ-mixtapes och på klubbar världen över och nu är Rob Milton för första gången på väg till Sverige och Stockholm Soul!

I början av 2019 släppte Milton “Stay” och landade högt upp på iTunes top R&B/Soul. Han är även en del av Atlanta trio Cousin, vars EP debuterade 2018 och även den nådde högt upp på listorna. Var först med att höra Rob Milton i Sverige på Nalen klubb den 26 april!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Acid Arab (live) - Absorbing Myri

Acid Arab (Live) - Absorbing myriad musical influences from oriental and Arabic to Turkish and Indian, their album Musique de France won them legions of admirers.

Köp biljett via Tickster.

275 Kr + förköpLör 27 Apr Öppnar kl 19 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Tweet

Acid Arab (Live)

Absorbing myriad musical influences from oriental and Arabic to Turkish and Indian, their album Musique de France won them legions of admirers.

Supergruppen Acid Arab har spelat på flera festivaler och klubbar runt om i världen de senaste åren, där man har lämnat sin publik under en förtrollning med hjälp av deras berusande mix av elektronisk musik och melodier från mellanöstern.

Deras album "Musique de France" fick en skara av fans tack vare deras sätt att absorbera musikinfluenser från arabisk till turkisk och indisk musik.

För första gången i Stockholm kommer Acid Arab med sin elektriska liveshow som headliners till Debaser!

***************************************************

Mighty Parisian electronic music crew Arab Acid have been putting worldwide festivals and club audiences under a spell for the last couple of years, with their intoxicating blend of sharp Western electronic music with Eastern sounds & vocals.

Absorbing myriad musical influences from oriental and Arabic to Turkish and Indian, their album Musique de France won them legions of admirers.

They bring their electric live show to Debaser for their first headline live show in Stockholm.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Mimi Love - Tanz Oaze

Mimi Love - Tanz OazeBesök webbplatsen

Plats: Slakthuset
Adress: 6 Slakthusgatan

Info:
Knash Releasefest & Feministisk Mar

KNASH Releasefest & Feministisk Marknad | DJ Bittersweet - Den 26:e april släpper KNASH sin nya singel "Easy" och den 27:e april bjuder KNASH och Klubb Bittersweet in till releasefest på Bar Brooklyn.

Fri EntréLör 27 Apr 18-03 strand, bar brooklyn 20 årEvenemang på Facebook.
Tweet

KNASH Releasefest & Feministisk Marknad | DJ Bittersweet

Den 26:e april släpper KNASH sin nya singel "Easy" och den 27:e april bjuder KNASH och Klubb Bittersweet in till releasefest på Bar Brooklyn.

KNASH är ett partypunkband bestående av sex tjejer från Stockholm som skriver musik med pop och soul-influenser tillsammans. I vår är de tillbaka med nytt. 
Den 26:e april släpps nya singeln “Easy” på Septembernatt Records. Låten föddes ur ett samtal om det motsägelsefulla och idiotiska med att spela svår. Singeln handlar om att spela lätt, att visa vad en vill och att SKITA I vad alla andra tycker om det.

Lördagen den 27:e april vankas releasegig då KNASH kommer att invadera Bar Brooklyn och därefter samtliga hörlurar och dansgolv.

Feministisk Marknad
Är kära i KNASH och återigen tillbaka på Debaser för att backa kvinnliga musikgenier på icke-misogyn scen med tio av våra grymma utställare. Lineup presenteras löpande i eventet på Facebook samt på Instagram.www.instagram.com/feministiskmarknadBesök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
00-03 Dj Richard Rossa | Fri Entré

00-03 DJ Richard Rossa | Fri entré -

Fri entré Lör 27 Apr Kl 00-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

00-03 DJ Richard Rossa | Fri entré


Richard Rossa bjuder på en mix av egensnickrad psykedelisk disco, kosmiska beats, traditionella orientaliska tongångar, libano-disco och allmänt stökiga tom tom disco-grooves.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Parham + Kristin Amparo Stockholm

PARHAM + KRISTIN AMPARO Stockholm Soul

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern presenteras Stockholm Soul – Sveriges nya festival för modern soul. En tidlös genre som hela tiden förnyar sig och tar nya uttryck: R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Under festivalen kommer några av soulscenens mest intressanta och aktuella namn att ta plats på Nalen. Biljetter släppta!

PARHAM
Parham debuterade 2014 med “Pojk” som hyllades och belönades bland annat med priser för Årets hiphop på Manifestgalan, Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik och Årets genombrott på Kingsizegalan.

2016 släppte han andra skivan “Hemma här”. På albumet utvecklade Parham sin musikaliska identitet och beskrevs då som en av Sveriges bästa textförfattare och hyllades av pressen. Dagens Nyheter skrev att han ”visar än en gång att han är svensk hiphops just nu kanske allra vassaste berättare”, och Gaffa menade att ”det är ett konststycke att sätta ihop ett album så här fint.” Skivan Grammisnominerades, och under P3 Guld framträdde Parham med två låtar. Med nytt album och en omfattande turné satsar Parham nu på att ta karriären till nästa nivå.

KRISTIN AMPARO & COMBO DE LA MUSICA

Kristin Amparo är sångerska och låtskrivare som fick sitt genombrott genom hiten “Din Soldat”. I dagsläget är hon en av landets mest anlitade och eftertraktade artister som ännu inte släppt sitt debutalbum! Kristin rör sig i flera genrer och hon har varit en stark kraft i hiphop-kollektivet Femtastic, samtidigt som hon skriver musik med souljazzgruppen Combo De La Musica. 2015 deltog Kristin i Melodifestivalen och framförde den kritikerrosade låten “I See You”, som senare sålde guld. Efter en EP på Sony Music 2015 är Kristin nu redo för att ta nästa steg i sitt unika artisteri. Combo de la Musica är den perfekta kombinationen av soul, funk och inslag av både afrikanskt och latin. En mix som doftar 60- och 70-tals men med siktet inställt på framtiden.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Gaika Stockholm Soul

GAIKA Stockholm Soul

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år Tyvärr är konserten med Gaika inställd på grund av inställd turné. Biljettköpare kontaktas via mejl med ytterligare information.

GAIKA
Med sin saliga blandning av kulturer, influenser och uttryck – samt en strävan efter total artistisk frihet – har Gaika gått och blivit ett av Londonscenens mest hajpade namn. Fyra släpp har det hittills blivit varav det senaste, Basic Volume, landade så sent som förra året. Musiken kan bäst beskrivas som en fusion av det karibiska, brittiska och amerikanska med ett ständigt fokus på framtiden. Gaika är en futurist, som genom en vägran att förhålla sig till konventioner både formar och förutser hur framtidens musik kommer att låta – både i sin roll som sångare och som producent. Sedan debut-mixtapet Machine har mycket hänt, och varje gång han har trätt in i våra liv har han bjudit på något som känts både nytt och fräscht. Lika kompromisslös i sitt skapande som i sina politiska grepp är Gaika en av samtidens mest spännande artister.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Gretchen Peters - Country-artist

Gretchen Peters - Country-artisten Gretchen Peters har en lång karriär bakom sig, både som solo-artist, men kanske framförallt som hyllad låtskrivare till en mångfald av artister, som även lett till att hon 2014 valdes in i Nashville Songwriters Hall of Fame.

Köp biljett via Tickster.

280 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.Sön 28 Apr Dörrar kl 18.00 strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare) Evenemang på Facebook.
Tweet
country

Gretchen Peters

Country-artisten Gretchen Peters har en lång karriär bakom sig, både som solo-artist, men kanske framförallt som hyllad låtskrivare till en mångfald av artister, som även lett till att hon 2014 valdes in i Nashville Songwriters Hall of Fame.

Under 90-talet låg hon bakom en rad av dåtidens största country-hits som ‘The Chill of an Early Fall’ (George Strait), ‘On a Bus to St Cloud’(Trisha Yearwood), ‘Let that Pony Run’ (Pam Tillis) såväl som Grammy-nominerade och CMA-vinnande ’Independence Day’ (Martina McBride). Men hon har även skrivit låtar till bland andra Etta James, Patty Loveless, Shania Twain, Brian Adams och Neil Diamond. 

 Albumet ‘Blackbirds’ som kom ut 2015 innehöll gästinhopp från artister som Jason Isbell, Suzy Bogguss och Jimmy LaFave, gav henne ny luft som solo-artist och blev bland annat prisat av UK Americana för det årets bästa internationella album. Senaste albumet ‘Dancing with the Beast’ (2018) är en typ av temaskiva där kvinnliga huvudrollsinnehavare i olika livsskeenden tolkar sina upplevelser av sin roll i dagens Amerikanska samhälle i form av skarpa, ofta traumatiska berättelser. Gretchens röst är dröjande, sökande och har en lätt spräckt kvalitet som blir ett perfekt instrument att komplettera den sparsmakade instrumenteringen.  I april är det dags för en Skandinavien-turné för första gången.www.gretchenpeters.com https://northerntrail.seBesök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Pete Rock

Pete Rock

I början av nittiotalet blev Pete Rock känd som ena halvan av Pete Rock & CL Smooth. Den här turnén kommer i samband med releasen av Pete Rocks nya album 'The Return of the SP1200' !

Denna legendariske hiphopproducent har en CV som heter duga. Han har samarbetat med en lång rad av hiphopens och r’n’b:ns stora som exempelvis DJ Premier, Wu-Tang Clan, Dead Prez, Marley Marl och Mary J Blige men även genreöverskridande med Madonna och Robert Glasper. Han var kompis med Notorious B.I.G. och är kort och gott levande hiphop-historia.

Dags för en legendarisk producent att inta Fasching med fräscha beats och snyggt cool soul.

 Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Eliza + Janice

ELIZA + JANICE

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern presenteras Stockholm Soul – Sveriges nya festival för modern soul. En tidlös genre som hela tiden förnyar sig och tar nya uttryck: R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Under festivalen kommer några av soulscenens mest intressanta och aktuella namn att ta plats på Nalen. Biljetter släppta!

Eliza
Eliza är en av Storbritanniens hyllade unga soulartister, med ett personligt och eget sound. Hon gjorde nyligen succé på youtubekanalen Colors med ett framträdande som streamats över 10 miljoner gånger. I december 2018 släppte hon albumet “A Real Romantic”, med rökig rnb, jazziga beats och blurriga vokaler.

Eliza debuterade redan som 15-åring och fick flera hits med singlar på UK Singles Chart och UK top 40 hits. Sedan dess har hon tagit karriären i egna händer för att satsa på sin musik självständigt. 2013 samarbetade hon framgångsrikt med Disclosure och singeln “You and Me”.

Eliza är född i London och uppväxt i stadsdelen Camden. Hon har framträtt på festivaler som South by Southwest, Coachella och Glastonbury och under våren 2019 är hennes europaturné utsåld i flera städer.

JANICE

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Förra året släppte hon sitt debutalbum Fallin’ Up och var samma år nominerad till Årets nykomling på Grammisgalan. I år är hon aktuell som skådespelare i filmen Eld och lågor. Debuten “Don’t Need To” var en av 2016 års mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade året.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Robert Forster & Band

Robert Forster & Band

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år Ända sedan tiden som den konstnärliga och stundvis mörkare kreativa halvan av 80-talets indiekultgrupp the Go-Betweens har Robert Forster haft en unik förmåga att skapa såväl peppig pop som hjärtkrossande ballader. Den 1 mars släpper Robert Forster ett nytt soloalbum och beger sig ut på en turné som stannar på Nalen Klubb den 28 april. Biljetter släppta!

Nya skivan ”Inferno” blir hans första soloalbum på fyra år, med nio högkvalitativa låtar, som släpps den 1 mars 2019. Skivan spelades in i Berlin under sommaren 2018 – Tysklads hetaste sommar på årtionden – med Victor Van Vugt som producent. Forster och Van Vugt har ett tidigare lyckat samarbete bakom sig, nämligen Robert Forsters officiella solodebut ”Danger in the Past”.

The Go-Betweens var ett av åttiotalets bästa och mest bildade popband, och Robert Forster och Grant McLennan var ett av decenniets främsta låtskrivarpar. Efter att de valde att gå skilda vägar har australiensaren fortsatt med musik på olika sätt, inte minst som soloartist. När han nu kommer till Nalen Klubb är det med fullt band.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Jazzlab

Jazzlab

Clara Fornander Quartet

Sångerskan och kompositören Clara Fornander är genremässigt bred med en stabil grund i jazzen. Hon kommer här att uppträda med de tre musiker som hon spelat mest frekvent med sedan hon för ett par år sedan började studera vid Kungl. Musikhögskolans jazzlinje. Med dessa lyhörda, kreativa musiker framför Clara sina arrangemang och originalkompositioner – däribland nyskriven modern jazz. Hon tänjer på gamla genregränser med sin behagliga och melodiska musik som stilfullt ramar in musikernas expressiva improvisationer.

Clara Fornander – sång
Britta Virves – piano
Tomas Sjödell – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor


Anders Langørgen Quintet

Med kvintettformatet som uttryckssätt, målar norska Anders Langørgen upp en klangpalett som pekar mot den nutida amerikanska jazzscenen. Starka melodier sitter i högsätet, och en förkärlek till äldre populärmusik anas. Kompositionerna kommer till liv genom unisont och flerstämmigt linjespel, och den flexibla sättningen öppnar upp för många olika soniska schatteringar.


Sebastian Jonsson - saxofoner
Mattias Olofsson - gitarr
Max Agnas - piano
Edvin Fridolfsson- trummor
Anders Langørgen - bas

 

Konserten efterföljs av jamBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
The Slow Readers Club

The Slow Readers ClubBesök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Atmosphere | Dem Atlas | The Liones

Atmosphere | Dem Atlas | The Lioness | Dj Keezy - Minneapolis är sedan ett antal år tillbaka ett sprudlande kreativt undergroundcentrum för hiphop.

Köp biljett via Tickster.

320 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.Tis 30 Apr Dörrar 19.00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)Evenemang på Facebook.
Tweet
hip hop rap

Atmosphere | Dem Atlas | The Lioness | Dj Keezy

Minneapolis är sedan ett antal år tillbaka ett sprudlande kreativt undergroundcentrum för hiphop.

I spetsen för scenen ligger duon Atmosphere med rapparen och textförfattaren Slug i centrum. Atmosphere har blivit erbjudna ett flertal kontrakt med stora bolag, men deras behov av kontroll över budskapet och sitt eget oberoende väger tyngre än längtan efter att tjäna en massa pengar. Med snygg produktion, intelligenta texter och intensiv rap har Atmosphere aldrig blivit inaktuella, utan har hållit hårt i sin position som en av de absolut mest inflytelserika akterna på den oberoende hiphopscenen under 00-talet. 

I höstas släppte bandet sitt nionde studioalbum Mi Vida Local, och nu kan vi meddela att Atmosphere återvänder till Stockholm och Debaser Strand 30 april. 

Med sig på turnén har Atmosphere med sig
Dem Atlas, The Lioness och Dj Keezy

https://www.facebook.com/dematlas/ https://www.facebook.com/TheLionessOfficial/
https://www.facebook.com/DjKeezy612/https://www.facebook.com/Atmosphere https://rhymesayers.com/artists/atmosphereBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Disturbed

DisturbedBesök webbplatsen

Plats: Annexet
Adress: 1 Arenatorget

Info:
Naxatras + Hazemaze

Naxatras + Hazemaze

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år Grekiska psychedelia-rockarna Naxatras åker på Europaturné som stannar i Nalen Klubb den 30 april. Biljetter släppta!

Rocktrion Naxatras har på sina fem fullängdsskivor, varav den senaste “III” släpptes 2018, mejslat ut en egen variant av den mörka psychedeliarocken. Med influenser som Pink Floyd, Black Sabbath och Jimi Hendrix, men med oerhört mycket kreativitet, blir deras låtar snabbt till svävande och unika skapelser, som gjorda för liveformatet.

Support: Hazemaze
Hazemaze startades våren 2016 med intentionen av att ge hommage till doom-rockens guldera som dominerades av band som Black Sabbath och Pentagram, med inslag av modern ockult stoner. I början av 2018 släppte bandet sitt självbetitlade debut album via tyska skivbolaget Kozmik Artifactz som mottogs väl av musikbloggar/zines (The Obelisk, Doomed and Stoned, Powerplay Magazine, Desert-rock, m.m) likväl fans från stoner/doom scenens alla hörn.

Bandet har även delat scen med akter som Vokonis, Besvärjelsen, NAP, Wedge, Snowy Dunes och Topplock samt genomfört spelningar i Tyskland och Finland. I vår kommer bandet spela in sitt andra album tillsammans med Joona Hassinen (Year of the Goat) på Studio Underjord som kommer att släppas senare under hösten.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Ella Vos (us) - Ella Vos Debutsin

Ella Vos (US) - Ella Vos debutsingel ”White Noise” exploderade hösten 2016. Från ingenstans nådde den snabbt miljonsiffror och toppade både Spotifys och Hype Machines Viral Charts.

Köp biljett via Tickster.

165 + serviceOns 1 Maj Öppnar kl 18 strand, bar brooklyn 20 år (18 år på förköp)Evenemang på Facebook.
Tweet

Ella Vos (US)

Ella Vos debutsingel ”White Noise” exploderade hösten 2016. Från ingenstans nådde den snabbt miljonsiffror och toppade både Spotifys och Hype Machines Viral Charts.

Därmed hade den klassiskt skolade pianisten, som egentligen heter Lauren Salamone, tagit steget från att vara en bakgrundsfigur i indieakten BØRNS till att etablera sig själv mitt på popscenen.

Uppföljarsingeln ”You Don’t Know About Me” bevisade att solodebutframgången inte hade varit något lyckoskott – Ella Vos drömska anslag greppade på nytt omedelbart tag om lyssnarna. Genom hyllningar från Rolling Stone och Neon Gold, soundtracket till bland annat ”Grey’s Anatomy” och remixer av R3hab och Icona Pop fick snabbt ännu fler upp öronen för den Los Angeles-baserade artistens svalt smekande små underverk.

Tidigare i år följde Ella upp 2017 års debutalbum ”Words I Never Said” med den underbart vackra EP:n ”Watch & Wait” och fansen fick en ny favorit i det episka spåret ”Temporary”.www.ellavos.comBesök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Marquis Hill Blacktet

Marquis Hill Blacktet

Nutida och klassisk jazz, hiphop, R&B, Chicago House, neo-soul – allt är bara olika uttryck för det kreativa afro-amerikanska arvet. I alla fall om vi frågar trumpetaren Marquis Hill: ”De kommer från samma träd men blommar bara från olika grenar”.

För sitt senaste album ”Modern Loves, Vol. 2” lovprisades Hill i DownBeat Magazine bland annat för sättet han hanterar alla sina influenser: ”Hans ackordläggning som andas Blue Note från mitten av förra seklet är ändå inte alls nostalgisk – precis som alla andra element här så bara funkar det för Hill”. Albumet fick 4,5 av 5 och innehåller både spoken word, hiphop, jazz och R&B. Allt med Marquis Hills säkra trumpet som ledande instrument.

Marquis Hill föddes i Chicago 1987 men har snabbt blivit en av USA:s mest omtalade jazzmusiker efter att han vunnit Thelonious Trumpet Competition år 2014. Han har bland annat jämförts med storheter som Miles Davis, Freddie Hubbard och Donald Byrd – men har något helt eget.

Marquis Hill – trumpet
Braxton Cook – altsaxofon
Joel Ross – vibrafon
Jeremiah Hunt – bas
Jonathan Pinson – trummor 

 Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Swedish House Mafia

Swedish House MafiaBesök webbplatsen

Plats: Tele2 Arena
Adress: Arenaslingan 14

Info:
Geko - Möt Geko Från Mancheste

Geko - Möt Geko från Manchester! Rapparen som sedan 8 års ålder gjort ett starkt intryck på hip hop-scenen i UK med sitt Afrobeat-influerade sound.

Köp biljett via Tickster.

250 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.Tor 2 Maj Dörrar: 18.30 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare) Evenemang på Facebook.
Tweet
rap hip hop

Geko

Möt Geko från Manchester! Rapparen som sedan 8 års ålder gjort ett starkt intryck på hip hop-scenen i UK med sitt Afrobeat-influerade sound.

med genretyngd i rap och grime har manchestersonen Geko imponerat stort på musikbranschen de senaste åren, inte minst på grund av sina afrikanska och arabiska beat.

Musiken har alltid varit en stor del av Gekos uppväxt. Det var först när han var 11 år och hans yngre bror tragiskt gick bort som han började experimentera med musiken och lyckades kanalisera sin smärta till att hitta sitt eget sound. Låten ”Goodnight”, tillägnad sin lillebror, blev en viral succé och tog sig upp på nionde plats på iTunes. Geko gick snabbt från att vara en lokalkändis till att bli en erkänd rappare i Storbritannien.

På YouTube har Gekos medverkan i Fire In The Booth with Charlie Sloth setts nära en miljon gånger och han är programmets yngste rappare genom tiderna.

För att växa som artist började Geko för några år sedan leka runt med afrikanska och arabiska influenser och mixa samman med hans mix av rap, pop och grime. Soundet blev snabbt förknippat med hans artisteri och hjälpte honom att slå sig in på UK-scenen och introducera ett helt nytt sound, starkt influerat av Afrobeat. Singeln ”6:30” från 2018 har redan över 21 miljoner streams på Spotify.

Med sin råa ambition, uthållighet och talang verkar det vara lite som Geko inte kan uppnå. Det här är bara början!https://www.facebook.com/GekoUpdatesBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Liz Sipper -

Liz Sipper -

Fri EntréTor 2 Maj 18
live 20 strand, bar brooklyn 18 årEvenemang på Facebook.
Tweet

Liz Sipper


Liz Sipper - Stockholmsbandet som jämförts med både Queens Of The Stone Age och Iggy & The Stooges spelar äntligen på Brooklyn Bar. Förvänta dig energisk garagerock med en nypa soul.Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar

Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union

Juhani "Junnu" Aaltonen fyller 84 år under 2019. Han är en av de mest inflytelserika tenorsaxofonisterna och flöjtisterna hemma i Finland och en hörnpelare inom nordisk jazz i stort. Med en egen spelstil och imponerande scennärvaro har han trollbundit publik i hela världen. Hans uttryck har varierat, men han har ständigt återkommit till den friare, improvisationsdrivna jazzen – som ligger honom varmast om hjärtat.

Han är en given förebild och inspiration för en av Sveriges flitigaste och mest uppmärksammade saxofonister under senare år: den mångsidige Jonas Kullhammar. Till sitt band Svenska Kaputt skrev Kullhammar låten Vesaaltonen – som är en hyllning till Aaltonen och en annan av finsk avantgardejazz stora: trummisen Edward Vesala. 

Tillsammans med kontrabasisten Christian Meaas Svendsen och trummisen Ilmari Heikinheimo ger Aaltonen och Kullhammar sig ut på en improviserad resa över både genre- och nationsgränser. Friheten står i fokus!

 

Juhani Aaltonen – tenorsaxofon, flöjt
Jonas Kullhamar – saxofoner
Christian Meaas Svendsen – kontrabas
Ilmari Heikinheimo – trummor

 Besök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Susto

SUSTO

Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år Alt-countryprojektet SUSTO har i fem år försett oss med musik från sitt genrelösa universum; ett universum där låtskrivaren och frontmannen Justin Osborne rör sig från, inom och mellan genres som americana, rock, pop och country. Resultatet är något alldeles eget där styrka blir till ett genomgående tema, med bandets konstant starka texter, refränger och musikaliska arrangemang. Biljetter släppta!

Justin Osborne har varit låtskrivande musiker i snart tio år, men det var först när SUSTO tog form som han har funnit en trygg plattform som passar hans oroliga själ. Låttexterna är ofta kontroversiella – att sjunga om tungt drogmissbruk och homosexualitet är inte den mest vältrampade stigen för band som kategoriseras som alt-country och americana. Men det är inte för att göra sig bekväm som Justin och hans band levererar musik som lika obehindrat rör sig inom indierocken som ljuva stråkarrangerade poplåtar.

Förra året besökte Sverige för en rad olika utsålda konserter, och kommer nu tillbaka – då med nya skivan “Ever since I lost my mind” i bagaget. Skivan beräknas komma den 22 februari och beskrivs som en oerhört personlig skiva, som tagit flera år att skriva.

Passa på att se dem, för det här är ett band som kommer att behöva större arenor inom en mycket snar, och väldigt ljus, framtid.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Wiz Khalifa

Wiz KhalifaBesök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Jody Wisternoff

Jody WisternoffBesök webbplatsen

Plats: Monday Bar XL
Adress:

Info:
Swedish House Mafia

Swedish House MafiaBesök webbplatsen

Plats: Tele2 Arena
Adress: Arenaslingan 14

Info:
★ Rajrajpartaj Med Uppgång&fall:

★ Rajrajpartaj med Uppgång&Fall: Clara fyller 30! ★Indiefriday!★ -

Fri EntréFre 3 Maj 22-03 strand, bar brooklyn 20 årEvenemang på Facebook.
Tweet

★ Rajrajpartaj med Uppgång&Fall: Clara fyller 30! ★Indiefriday!★


Efter att Uppgång och fall har spelat sig igenom halva stan, från Malmö till Kittelfjäll, genom demonstrationståg och på efterfester och festivaler, har vi äntligen tagit oss fram till denna magiska afton, den 3 maj 2019.

Denna kväll kommer bli något utöver det vanliga då Clara, ena halvan av DJ-duon Uppgång och fall, fyller 30 och ställer till med ett födelsedagskalas ni sent ska glömma på Bar Brooklyn!

Som en kan förvänta sig blir det handklappshits, indiepop för folk med hjärtat av på mitten, flyktsoda, rock'n'roll och ballonger. Men denna kväll har Uppgång och fall dessutom bjudit in några av sina finaste vänner för att hjälpa till med DJ:andet och firandet. Det blir DJ-maraton av bästa slag, med extra mycket bra musik och dans tills solen gått upp! 

DJ-par 1: TBA
DJ-par 2: TBA
DJ-par 3: TBA

Så kom och fira Clara, dansa hål på skorna och sjung rösten hes till band som The Slits, Ebba Grön, Säkert!, Broder Daniel, Fleetwood Mac, Thin Lizzy, Lill Lindfors, The Clash och Håkan Hellström.

Alla är välkomna!Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Agent Side Grinder | Need For Speed

AGENT SIDE GRINDER | Need for Speed - Agent Side Grinder har ett rykte att vara ett kraftfullt och storslaget band live.

Köp biljett via Tickster.

200 kr + förköpFre 3 Maj Kl 20-03 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Tweet

AGENT SIDE GRINDER | Need for Speed

Agent Side Grinder har ett rykte att vara ett kraftfullt och storslaget band live.

Agent Side Grinder har ett rykte att vara ett kraftfullt och storslaget band live.

Sedan starten 2005 har bandet hunnit med sju Europaturnéer och spelat på några av kontinentens största musikfestivaler inom sin genre. Deras första två album "Agent Side Grinder" (2008) och "Irish Recording Tape" (2009) var djupt rotade i post-punk, industrimusik och mörk elektronisk musik. 2015 släppte gruppen sitt magnum opus "Alkimia", ett dramatiskt och melodiskt album som cementerar Agent Side Grinders position som ett av Europas ledande synt- och waveband.

2018 presenterade originalmedmedlemmarna Peter Fristedt och Johan Lange bandets nya sångare - Emanuel Åström! Agent Side Grinder jobbar för närvarande med ett nytt album som kommer i vår. Bandet är aktuellla med nya singeln Stripdown.

Need For Speed är två killar från Malmö-nior-punkarna RA, Martin och Felix, som ikläder sig lite synthigare och krispigare kläder med lätt RnB-anstrukning, allt levererad med en dekadent romantisk trasighet. De är bara 3 singlar in i karriären men har redan mejslat ut sitt eget uttryck. 

Tillsammans med Joakim Lindberg och Familjen-Johan jobbar de fram låtar som kommer släppas under 2019.www.facebook.com/agentsidegrinder www.facebook.com/nfs.sweBesök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Nike Markelius Band - Releasefest -

Nike Markelius band - releasefest - Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn.

Fri entréFre 3 Maj 18-22
Bar Brooklyn strand, bar brooklyn 20 årEvenemang på Facebook.
Tweet
punk rock

Nike Markelius band - releasefest

Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn.

Nike Markelius är känd som trummis i Tant Strul på 80-talet, som solo-artist på 90-talet, som sångerska och låtskrivare i bl.a. Nike & Röda Orkestern på 2000-talet ochsom författare till den uppmärksammade musikaliska självbiografin Trumslag hjärtslag, utgiven 2016, som skildrar vårt musiksverige inifrån under flera årtionden.


Nike släpper nu sitt första solo-album "Glitter Till Glöd" på många år och utmärker sig med sin starka scenpersonlighet, sina personliga texter, sitt egensinniga låtskriveri och de skimrande musikaliska arrangemang av täta elgitarrvävar hon skapar för den starka rösten att glittra och glöda i.

De nya låtarna har både rocknerv, drömkänsla och stor dynamik. Det är skildringar från våra inre och yttre rum, i sångerna finns en existentiell undran och en brinnandelängtan efter något mer än det vi ser.

Med sig på skivan har hon spännande instrumentalister som gitarrlegendaren Kenny Håkansson, Ulf Rockis Ivarsson och Lotta Partapuoli, som alla bidrar till det unika soundet. Nike har skrivit all text och musik till de svenska originalen och spelar själv både trummor och gitarr. På skivan finns även tre unika tolkningar av musik skriven av två av våra mest tongivande samtida artister - Nike har översatt och gjort egna versioner av en Patti Smith och två Lhasa de Sela låtar.

Nike på scen kl 20.00 med fullt band.Lotta Partapuoli, gitarr, Ulf Rockis Ivarsson, bas, Johannes Nordell, trummor, Lotta Nilsson Norberg, kör.Gäster och överraskningar tillkommer närmare.Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
00-03 Indie Fridays | Dj Bitterswee

00-03 Indie Fridays | DJ Bittersweet | Fri entré -

Fri entré Fre 3 Maj Kl 00-03 strand, stora scenen 20 år
Tweet

00-03 Indie Fridays | DJ Bittersweet | Fri entré


Bittersweet är Stockholms nya klubb för indie, new wave, postpunk och sextiotal. I dj-båset står Felix Lindén (Garageland) och spelar allt från klassiker från '64 till framtida klassiker som släpptes förra veckan.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Blacknu

BlacknuBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info:
Mustasch

MustaschBesök webbplatsen

Plats: GRÖNA LUND
Adress: 9 Lilla Allmänna Gränd

Info:
Rebecka Törnqvist

Rebecka Törnqvist

Insläpp: 20:00
Scen: 21:00
18 år En av den svenska jazzens kanske viktigaste röster i modern tid kommer till Nalen! Rebecka Törnqvist började sin karriär med debutskivan "A Night like this" redan 1993, och blev genast hyllad för sin förmåga att kombinera pop och jazz.

Även hennes senaste skiva “Home Secretary” blev hyllad i pressen och bland annat beskriven som hennes bästa hittills.

När hon kommer till Nalen är det tillsammans med Johan Lindström, Per Texas Johansson, Margareta Bengtson och Konrad Agnas; fem nyskapande musiker som de senaste åren har finslipat sitt samarbete till musik med stor tydlighet och frihet – både på skiva och konsert.

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Use Your Voice! - Ta Reda På All

USE YOUR VOICE! - Ta reda på allt du behöver veta inför EU-valet om partiernas miljöpolitik på Debaser Strand den 4/5.

Köp biljett via Tickster.

150kr + förköpsavgift.Lör 4 Maj 20-03 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)Evenemang på Facebook.
Tweet

USE YOUR VOICE!

Ta reda på allt du behöver veta inför EU-valet om partiernas miljöpolitik på Debaser Strand den 4/5.

Vi är oroliga men vi har också makt så låt oss använda den. Klimatriksdagen arrangerar tillsammans med We don't have time, Föräldravrålet och Debaser en dag och kväll i klimatmedvetenhetens tecken.

Varför nu? Den 26 maj är det EU-val i Sverige. Genom att ha rätt personer på plats i Bryssel kan vi påverka EU att föra en klimatpolitik som sätter allas vår framtid främst. Barnen kan inte rösta men det kan vi. När barnen skolstrejkar, röstar vi!
 
Kl 11-17 kommer ni hitta Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Sveriges Lantbruksuniversitet och Klimatstudenterna tillsammans med andra miljöorganisationer som svarar på alla era frågor om partiernas miljöpolitik.

Det är två omgångar panel! Ett klimatsmart liv samt #fridaysforfuture och moderator är Saga Jonsson från Push!

Klimatpodden livepoddar och Thrivestore.se och Sopköket sprider kunskap från sina världar.

 
Naturligtvis kommer KRAV-märkta Bar Brooklyn och Calexico´s vara öppna för den som är sugen på nåt till sitt beslutsfattande.

 
USE YOUR VOICE FESTEN!

Kl 20-03 
LIVE MAGNUS CARLSON MED VÄNNER.
DJS UPPGÅNG & FALL

Säkra din biljett! Begränsat förköp, resten släpps i dörren.Besök webbplatsen

Plats: Strand
Adress: Hornstulls Strand 4

Info:
Kornél Kovács

Kornél KovácsBesök webbplatsen

Plats: Under bron
Adress:

Info:
Darin

DarinBesök webbplatsen

Plats: ERICSSON GLOBE/Stockholm Live
Adress: 2 GLOBENTORGET

Info:
Swedish House Mafia

Swedish House MafiaBesök webbplatsen

Plats: Tele2 Arena
Adress: Arenaslingan 14

Info:
Progress Productions 15 Stockholm

Progress Productions 15 STOCKHOLM EDITION

Insläpp: 18:00
Scen: 20:00
18 år 2004 startades skivbolaget Progress Productions i Göteborg och har sedan dess växt till ett av Europas starkaste varumärken inom alternativ/elektronisk musik. Med artister som Henric de la Cour, Kite, SPARK!, Necro Facility, Cryo, Daily Planet och många fler har bolaget alltid levererat efter sitt motto "kvalitet före kvantitet".

Och det är inte för inte som de tyska stora tidningarna refererar till bolaget som “THE quality label”.

De senaste fem åren har bolaget gett årliga fester och festivaler i Göteborg, där samtliga varit helt utsålda. Men nu är det ÄNTLIGEN dags igen för Stockholm (senaste var för 10 år sedan på numera rivna Kolingsborg) i samband med bolagets 15-årsjubileum.

Live:
SPARK!
Kennelklubben
Lucifer’s Aid
Red Cell

DJ´s: Tech Noir / Den legendariska synthklubben ställer sig bakom DJ-båset och lovar leverera klassiker.

Öppet från 18 till 02.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Nalen Klubb
Adress:

Info:
Ffp Burlesque Circus – 10 Year S

FFP Burlesque Circus – 10 year special

Insläpp: 21:00
Scen: 21:00
18 år En av Sveriges främsta burlesqueartister Fräulein Frauke, och hennes show, klubb och föreställning “Fräulein Frauke Presents” firar 10 glamorösa år och bjuder givetvis in till ett storslaget, glamoröst och helt galet födelsedagsfirande, fyllt till bredden med extra ALLT. Fräulein Frauke startade i en svartklubbslokal den 6 juni 2009 i utkanten av Gröndal and the rest is, as they say, history. På denna legendariska första klubb som också – passande nog – hade cirkustema, var fotografen och konstnären John-Paul Bichard i publiken. Ljuv musik uppstod och nu driver denna dynamiska duo norra Europas största burlesque- och kabaretevents med FFP och The International Stockholm Burlesque Festival.

Den 4 maj bjuder de alltså in, tillsammans med underbart vackra Nalen, till en galen, varm, vacker, sexig, “over the top”, queervänlig, feministisk, inspirerande och normbrytande show och klubbkväll. Det blir burlesque, cirkus, boylesque, dans, akrobatik, drag, fetish, showgirls, politik, selfie booth, popcorn, live jazz, Best Dressed-tävling, överraskningar och grymma DJ:s på två dansgolv! Det har aldrig bjudits på en så fantastisk och stor line-up med både tre av Europas största kabaretartister och riktiga FFP-favoriter, samt Sveriges cirkus- och kabaret creme de la creme ROYALTY! Kvällen till ära är det dessutom öppet fram till klockan 03.

DRESS TO IMPRESS
Som vanligt på FFP är det en mild men fast dresskod: man kan inte komma in med “vanliga”, vardagliga kläder (så som jeans och t-shirt, mjukisbyxor etc) utan måste klä upp sig. Hur mycket är upp till er – men tänk fest och gala! Temat för denna kväll är CIRKUS så dresskoden är: cirkus, maskerad, fetish, burlesque, epok, bal, uniformer, gender bending, drag, korsetter, hattar, blommor, färger osv. Man får också gärna komma utklädd/uppklädd i någon outfit från tidigare teman, de har haft inte mindre än 43 (!) FFP-shower på dessa tio år.

Inspiration hittas HÄR eller genom att kika igenom John-Pauls bilder från tidigare event.

TIDER & INFO
Nalen, Regeringsgatan 74, klockan 21.00 – 03.00. 280 SEK + biljettavgift (inkl garderob) vid förköp. Om det finns biljetter kvar (vilket det sällan finns) kostar de 380 SEK.

SHOWEN
För mer info om showen och alla akter, besök Facebook-evenemanget.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.Besök webbplatsen

Plats: Berns Stora Salen
Adress:

Info:
Dagsyra | Ludwig Bell | Loaver | Ju

Dagsyra | Ludwig Bell | Loaver | Julia Nilsson -

Fri entré Sön 5 Maj Kl 15-18 strand, bar brooklyn 20 år
Tweet

Dagsyra | Ludwig Bell | Loaver | Julia Nilsson


I tre års tid har vi kört Dagsyra i Göteborg under Way Out West - nu är det dags att testa Stockholm. 3 lablar och 4 akter live under en eftermiddag på Bar Brooklyn. Hornstulls Marknad pågår samtidigt, så passa på att kolla in den också!


LIVE:
Ludwig Bell (Startracks)
Loaver (Birds Records)
Julia Nilsson (Youth Recordings)
+ tbawww.facebook.com/events/2071543722944731Besök webbplatsen

Plats: Strand, bar brooklyn
Adress:

Info:
Blacknu

BlacknuBesök webbplatsen

Plats: Fasching
Adress: 63 Kungsgatan

Info: